Agenda

Luciadora & Jannes De Schrijver 

Donderdag - 11 Augustus 2022

Start: 19u30

Luciadora en Jannes De Schrijver staan op het podium bij de 1ste van de Augustusconcerten in het Muzikantenhuis. Twee muzikanten, elk met zes nummers maken ontelbaar muziekgenot!

Luciadora

Luciadora's (Boudewijn Catry) songs are like the lead singer, completely imperfect and unexpectedly raw. This stage confident performer, comes alone or in good company, and allows you to forget all tragedy. Checkout 'Luciadora' on virtually all platforms and take off.

https://vi.be/platform/luciadora

Jannes De Schrijver

Jannes De Schrijver maakt muziek om bij te verdwalen. In je gedachten, bijvoorbeeld, of in een stad waar je nog nooit bent geweest. Onder de naam 'The Hand Electric' speelt hij mijmerende, aarzelende, waarachtige muziek. Over vogels, treinen, vissen en vrouwen. Alles wat een mens nodig heeft, dus.

https://www.youtube.com/watch?v=jW-xtdsEPEo

Tim De Roo & Hugo

Donderdag - 18 Augustus 2022

Start: 19u30

Tim De Roo en Hugo staan op het podium bij de 3de van de Augustusconcerten in het Muzikantenhuis. Twee muzikanten, elk met zes nummers maken ontelbaar muziekgenot!

Tim De Roo

Melancholische teksten met een zwart-humoristische ondertoon, begeleid door vrolijke popdeuntjes. Met Tim De Roo is de Gentse muziekscene zich een eigenzinnige singer-songwriter rijker. Hij bezingt de pieken en dalen waar iedereen al eens voorstaat, en haalt de inspiratie daarvoor uit zijn eigen leven en zijn omgeving: zijn afkomst van het landelijke Maldegem-Donk, het ontdekken van zijn nieuwe thuisstad Gent, zijn job binnen de sociale sector en zijn liefdesleven. De Roo is al jaren een vaak geziene gast op lokale festivals en in muziekcafés. Samen met zijn muzikale compagnon Annelore Peeters brengt hij er intieme versies van zijn studiowerk.

https://vi.be/platform/timderoo

Hugo

Hugo (Tom De Rocker) brengt op zijn eigenzinnige, lichtjes droge manier zijn kijk op de wereld. Meestal zijn innerlijke wereld toch wel. Een melancholische trip tussen hip hop en kleinkunst, soms bizar, doch meestal herkenbaar. Met een hoofdrol voor tekst en dragende melodieën, verteert het geheel het best voor een zittend publiek. Enige humor is inbegrepen in de prijs maar zonder garantie.

Live laat Hugo zich bijstaan door Niki De Prijcker (bas) en Franky De Mangelaere (piano).

https://vi.be/platform/hugo

Yde & Freddie Fabs 

Woensdag - 24 Augustus 2022

Start: 19u30

Yde en Freddie Fabs staan op het podium bij de 5de van de Augustusconcerten in het Muzikantenhuis. Twee muzikanten, elk met zes nummers maken ontelbaar muziekgenot!

Yde

YDE is een singer-songwriter die haar emoties blootlegt met kracht en fragiliteit. Ze ontdekt zowel thema's met maatschappelijke relevantie als dagdagelijkse situaties waar we ons allemaal in bevinden. Yde is geïnspireerd door Bob Dylan, PJ Harvey & Fiona Apple.

Sinds kort treedt YDE zowel solo als in een full band op.

https://vi.be/platform/yde

Freddie Webber

Freddie Webber is a singer songwriter from England, but he keeps the political songs or songs about his ex partner to a minimum, as he feels the world already has its quota of those guys and girls. So he tries to approach it from a different angle using the same tools as they do; voice, guitar, and maybe a few effect pedals, but he'd rather get an audience smiling, dancing and singing along than have them think "goodness, he is really at war with himself' or 'that girl really broke his heart!' or 'now I know more about Brexit.' If you haven't already been won over yet that another highly redeeming feature of himself, is he now live in the greatest country in the world - Belgium!'

https://vi.be/platform/freddiethefabs

Ierse Jam Sessie

Dinsdag - 06 September 2022

Start: 20u30

Al vanaf september 2010 zijn er in Muzikantenhuis eerste dinsdag van de maand ''Ierse Sessie, Iedereen mag meedoen en genieten van deze mooie sfeer.

Inkom: gratis 

Kathleen Vandenhoudt & Luiz Márquez 

Vrijdag - 16 September 2022

Start: 20u30

Bluebird Kathleen Vandenhoudt (Billy & Bloomfish) geflankeerd door Luiz Màrquez (The Rielemans Family, Mezcal) brengt songs geschreven met een ijzersterke pen, gemarineerd in een heerlijke saus van country, americana, blues en rootsmuziek. Ver weg van kapsones en zonder compromissen doodeerlijk met een goede dosis zelfrelativering. Onder de noemer 'less is more' en met het brevet van een oerdegelijke live-reputatie wordt dit gegarandeerd een avond vol van goodvibes, grain en fond.

Klezmer Jamsessie

Woensdag - 21 September 2022

Start: 20u30

Zin om het muzikale beest in jezelf los te laten? Kom dan eens met je instrument en kraak een andere noot. Speel of zing in een gevarieerde bezetting met muzikanten samen eens een Hora, een Bulgar een Kolomeyke, een Nign en nog veel meer ......
Elke 3de woensdag van de maand leren we 1 of 2 klezmertunes aan en spelen verder bekende en minder bekende klezmerdeuntjes. Kom gerust eens luisteren of meedoen!  

Lena

Vrijdag - 23 September 2022

Start: 20u30

Americana, Bluegrass, Old-Time van eigen kweek! ✭
Recht uit het Oost-Vlaamse leem
klautert een wulpse deerne,
boetseert zij met banjo's en mandolines
en schittert zij als LENA
Céline Van Damme (vocals, brushes), Rita Lemmens (vocals, guitar)
Gijs Hollebosch (vocals, mandolin, dobro, guitar)
Tom De Poorter (guitar, banjo)


Inkom: Gratis

Bluegrass jam sessie 

Dinsdag - 27 September 2022

Start: 20u30

Op elke maand 4de dinsdag worden traditioneel de gitaren, banjo's, violen, mandolines en contrabassen* bovengehaald in Het Muzikantenhuis. Op de Bluegrass & Oldtime jam wordt - uiteraard - bluegrass & oldtime muziek gespeeld maar ook folk, country, cajun, americana, blues ... en alles daar tussenin.
Iedereen is welkom, zowel om te spelen als om te luisteren. Muzikanten brengen hun instrument mee en eventueel de akkoorden van nummers die ze willen spelen. Zangers en zangeressen zijn ook meer dan welkom!
De sfeer is ongedwongen, bedoeling is vooral om te genieten van het samen muziek maken.
De toegang is gratis.
* En dulcimers, autoharpen, wasborden, tin whistles, mondharmonica's, accordeons, concertina's ...

Gitaar Festival

Vrijdag 07 - Oktober t.e.m. 09 oktober 2022