Agenda

Old Time Bluegrass Jam Sessie 

Jamsession

28/01/2020 / 20u30 Gratis/ Free

IOp elke maand 4de dinsdag worden traditioneel de gitaren, banjo's, violen, mandolines en contrabassen* bovengehaald in Het Muzikantenhuis. Op de Bluegrass & Oldtime jam wordt - uiteraard - bluegrass & oldtime muziek gespeeld maar ook folk, country, cajun, americana, blues ... en alles daar tussenin.
Iedereen is welkom, zowel om te spelen als om te luisteren. Muzikanten brengen hun instrument mee en eventueel de akkoorden van nummers die ze willen spelen. Zangers en zangeressen zijn ook meer dan welkom!
De sfeer is ongedwongen, bedoeling is vooral om te genieten van het samen muziek maken.
De toegang is gratis.
* En dulcimers, autoharpen, wasborden, tin whistles, mondharmonica's, accordeons, concertina's ..

Comedy Open Mic

Stand-Up Comedy

01/02/2020 / 20:30 

Na de geslaagde vorige edities zijn we er weer met een Stand-Up Comedy avond in het Muzikantenhuis! Aanschouw op ons podium de nieuwe helden van de comedy in een gezellige en ongedwongen sfeer!
De comedians zijn:
- Ariane Van Hasselt
- Sergej Lopouchanski
- Dries de Craemer
- Austin Shale
- Bram Stoops
- Fré Vanwijnsberghe
- Jonathan Tanghe
- Arno Beeckman
Mistress of Ceremony is Barbara Loots
Deuren open vanaf 20u. Show begint stipt om 20u30. Inkom voor dit bruisend comedy geweld is slechts 4 euro aan de kassa!

Ierse Jamsessie

Irish Jamsession

04/02/2020 / 20u30 Gratis/ Free

Al vanaf september 2010 zijn er in Muzikantenhuis eerste dinsdag van de maand ''Ierse Sessie, Iedereen mag meedoen en genieten van deze mooie sfeer

Bruno Deneckere & Nils De Caster

Coutry, Blues...

08/02/2020 / 20:30 Kaasbord: € 7

25 jaar geleden vonden Nils en Bruno common ground bij The Pink Flowers, toen nog geheel verankerd in de rockscène. Al snel bleek dat het hart van beiden ook synchroon klopte met alles wat geurde naar country, blues en folk. Menig CD van hen samen rolde van de persen.

Projecten vermenigvuldigden zich en Lieven Tavernier, Guido Belcanto, Johan Verminnen, Elliott Murphy, Perry Rose, Derek, Roland en vele anderen deden beroep op hun muzikale diensten. Nils maakte uitstapjes naar film en theater met The Broken Circle Breakdown en Ultima Thule.

Regelmatig komen beide spitsbroeders opnieuw samen voor een nieuw kleinood gevuld met de Engelstalige teksten van Bruno en de muziek van beiden. Bruno zingt en streelt zijn gitaar en Nils vult aan met zang, viool, mandoline en lapsteel.

Song Jam

Jamsession

18/02/2020 / 20:30 Gratis/Free

Mooie songs blijven inspireren. Vandaar het idee om met muzikanten samen te komen rond een song. Als een song je iets doet, kan je ermee aan de slag om hem te kneden, interpreteren... kortom naar jouw stem of instrument te zetten. Maak je graag muziek? Staan je oren open? Super, want dan zit je niet vast aan een genre of stijl. Maar hoe vindt je gelijkgestemden? Op de Songjam! Songs beluisteren en bespreken, voor en naspelen, knippen, kneden en plakken tot iets nieuws ontstaat. Er is een songlijst beschikbaar, maar je kan uiteraard zelf songs voorstellen. We komen samen elke 3 de dinsdag van de maand. Er is een songlijst beschikbaar, elke avond doen we er twee uit de lijst en een die iemand uit de groep aanbrengt. We bespreken, zoeken combinaties (duo, trio, kwartet) en begeleidingen, tweede stemmen... Dus zangers, zangeressen, instrumentalisten..... allemaal welkom. Eén beperking weliswaar: geen drumstellen, daar houden de buren niet van. 

OLd Time Bluegrass Jam Sessie

Jamsession

25/02/2020 / 20u30 Gratis/ Free

IOp elke maand 4de dinsdag worden traditioneel de gitaren, banjo's, violen, mandolines en contrabassen* bovengehaald in Het Muzikantenhuis. Op de Bluegrass & Oldtime jam wordt - uiteraard - bluegrass & oldtime muziek gespeeld maar ook folk, country, cajun, americana, blues ... en alles daar tussenin.
Iedereen is welkom, zowel om te spelen als om te luisteren. Muzikanten brengen hun instrument mee en eventueel de akkoorden van nummers die ze willen spelen. Zangers en zangeressen zijn ook meer dan welkom!
De sfeer is ongedwongen, bedoeling is vooral om te genieten van het samen muziek maken.
De toegang is gratis.
* En dulcimers, autoharpen, wasborden, tin whistles, mondharmonica's, accordeons, concertina's ..

Serdar Pazarcioglu

(Fiddlers On The Move)

26/02/2020 / 20u00 Gratis/ Free  

Fiddlers on the Move (folk viool festival) is een initiatief van Gentse bekende violist Wouter Vandenabeele en De Centrale. Rond deze festival komt een zeer goeie Turkse muzikant (Serdar Pazarcioglu en groep) naar het Muzikantenhuis optreden.

Folk Con Session

Ethno & Wereldmuziek

27/02/2020 / 20u30 Gratis/ Free

We starten als Muzikantenhuis met nieuwe TLS (Tune Learning Session) 4de donderdagen van de maand.

Wat is er leuker dan samen muziek te spelen?
FolkCon is een intercultureel ensemble dat folk- en wereldmuziek speelt en staat open voor iedereen die graag muziek maakt.
De muziek wordt aangebracht door de muzikanten zelf. Melodieën en liederen worden op gehoor aangeleerd. Na deze workshops is er de mogelijkheid om samen te jammen.
Door samen te musiceren, ontstaat er verbinding tussen de muzikanten en culturen!

People in Houses

                                                                     Americana

14/03/2020 / 20:30 Kaasbord: € 7,00 

Eén Simon en twee Garfunkels brengen songs die van Crosby, Stills and Nash konden zijn. Je mag je verwachten aan een gezellig avondje americana en country met een ruw randje in buurthuis LO Pétillante.

De groep gebruikt een verrassend eigenzinnig instrumentarium. Hij bestaat uit drie goede muzikanten, die samen alleen maar beter worden. Dat laatste wordt extra duidelijk in de uitgekiende samenzang.

Wie helemaal geen idee heeft waar dit over gaat kan even luisteren naar "Shoes" of "Rich Man's Rain",... maar we hoorden fluisteren dat ze 'live' nog veel straffer zijn dan op hun beeldmateriaal. Die laatste zin geldt als warme aanbeveling om hen ter plaatse te komen ontdekken - geheel risicoloos, want ze spelen voor uw (hartverwarmende) vrije bijdrage!

Trommel uw muziekminnende vrienden op en we maken er een gezellige avond van vol mooie muziek.

HouseMan - zang, gitaar, harmonium, 
W. Jones - zang, gitaar, resonator, mandoline, harmonium
Dr. K - zang, trompet, euphonium, mondharmonica, chromaharp, harmonium

Geoff Berner

KLezmo-Punk

18/03/2020 / 20:30 Kaasbord: € 10,00

De canadese zanger Geoff Berner, belangrijk vertegenwoordiger van wat men 'klezmo-punk' zou kunnen noemen, reist door Europa en maakt een tussenstop in Gent. Deze uitzonderlijke singer-songwriter wordt begeleid door Aurélie Charneux (op klarinet) en Julien De Borman (percussie) uit Luik. Zij speelden lange tijd samen in Klezmic Zirkus. Een optreden van Geoff Bersner staat voor alternatieve gekte, chaos en psychotische fun. Zijn liedjes muziek en teksten brengen de luisteraar aan het huilen, lachen en dansen en weerspiegelen de absurditeit van de wereld. "I want to make original klezmer music taht's drunk, dirty, politica land passionate" Emotie, groove en energie verzekerd!

Brasserie Croque-Notes

Brassens

21/03/2020 / 20:30 Kaasbord: € 7,00 

Sinds 2009 legt Brasserie Croque-Notes zich toe op het repertoire van Georges Brassens - een onuitputtelijke goudmijn die bestaat uit zowat 150 heerlijke chansons. Elk concert presenteren ze een andere selectie, telkens een mix van gekende klassiekers en onbekende juweeltjes. Met wat toelichting over teksten, thema's en leven van Brassens.

De groep bestaat vandaag uit: Jo Vermeulen (zang en gitaar), Veerle Verhulst (viool), Kris Van Daele (contrabas), Jan Moonen (gitaar) en Tom Meeuws (percussie).  

Leana Vapper & Hartwin Dhoore

Folk

 26/03/2020 / 20:30 Kaasbord: € 7,00

Hartwin Dhoore:Diatonisch Accordeon

Leana Vapper:Zang, Doedelzak & Fluiten

Hummingbird

Folk

04/04/2020 / 20u30 Gratis/ Free   

Hummingbird... In November '19 kwam 'Vrij', hun eerste full CD uit en die stellen ze graag aan jullie voor! Karen Vandenbranden en Joke Ivens brengen luisterliedjes over het leven en de liefde, met de mooie maar ook moeilijkere momenten die daarbij horen. Enerzijds ingetogen nummers, daarnaast ook vrolijke deuntjes. Een vleugje melancholie is nooit ver weg. Thomas Abeel van 'Hunter' zorgt voor de stevigere noot op elektrische gitaar, Gert Meulemans van 'Snakes in Exile' legt het bas-gewijze tapijtje en Wim Moons van 'Brisk' houdt hen stevig in het ritme.

Ht Roberts & Pascale Michiels

Blues

25/04/2020 / 20:30 Kaasbord: € 7,00 

Sunburst & Silk" een duo Ht Roberts & Pascale Michiels. Singer/songwriter Ht Roberts schreef al een indrukwekkende discografie bijeen, maar voor deze nieuwe plaat grijpt hij terug naar de zuiverheid van 'The Blues' en gaat hij een intieme samenwerking aan met Pascale "Bloomfish" Michiels (Billy & Bloomfish, The Infamous Roots Rielemans Family Orchestra).

Songs, diep geworteld in de Schelde-delta, die samenvloeien met de gloedvolle stem en de rijk gestoffeerde kleurendoos van Pascale Michiels. Hartverwarmend echt, over (over)leven en (nog lang niet) dood gaan. Twee stemmen, een handvol instrumenten en vooral, twee verschillende levens.
In die dagen, toen Clapton nog God was, ging Muddy Waters naar een concert van hem kijken. Na het optreden ging Muddy naar God toe en zei: "Boy, you play the blues allright. But you're not old enough to sing it yet." In 2017 werd Ht Roberts ofte Herman Temmerman 60 en grootvader. Nu vindt hij zichzelf oud genoeg, naar eigen zeggen, om de echte blues te zingen en kon hij eindelijk zijn bluesplaat maken. Samen met Pascale Michiels, blikte hij zijn nieuwe schijf in op een dag of zes in de kleine studio in zijn tuin. Ik moet zeggen dat dit meer dan geslaagd is te noemen.