Agenda

Comedy Open Mic

Stand-Up Comedy

07/03/2020 / 20:30  

Na de geslaagde vorige edities zijn we er weer met een Stand-Up Comedy avond in het Muzikantenhuis! Aanschouw op ons podium de nieuwe helden van de comedy in een gezellige en ongedwongen sfeer!
Mistress of Ceremony is Barbara Loots
Deuren open vanaf 20u. Show begint stipt om 20u30. Inkom voor dit bruisend comedy geweld is slechts 4 euro aan de kassa!

People in Houses

                                                                     Americana

14/03/2020 / 20:30 Kaasbord: € 7,00 

Eén Simon en twee Garfunkels brengen songs die van Crosby, Stills and Nash konden zijn. Je mag je verwachten aan een gezellig avondje americana en country met een ruw randje in buurthuis LO Pétillante.

De groep gebruikt een verrassend eigenzinnig instrumentarium. Hij bestaat uit drie goede muzikanten, die samen alleen maar beter worden. Dat laatste wordt extra duidelijk in de uitgekiende samenzang.

Wie helemaal geen idee heeft waar dit over gaat kan even luisteren naar "Shoes" of "Rich Man's Rain",... maar we hoorden fluisteren dat ze 'live' nog veel straffer zijn dan op hun beeldmateriaal. Die laatste zin geldt als warme aanbeveling om hen ter plaatse te komen ontdekken - geheel risicoloos, want ze spelen voor uw (hartverwarmende) vrije bijdrage!

Trommel uw muziekminnende vrienden op en we maken er een gezellige avond van vol mooie muziek.

HouseMan - zang, gitaar, harmonium, 
W. Jones - zang, gitaar, resonator, mandoline, harmonium
Dr. K - zang, trompet, euphonium, mondharmonica, chromaharp, harmonium

Song Jam

Jam Session

17/03/2020 / 20:30 Gratis/Free

Mooie songs blijven inspireren. Vandaar het idee om met muzikanten samen te komen rond een song. Als een song je iets doet, kan je ermee aan de slag om hem te kneden, interpreteren... kortom naar jouw stem of instrument te zetten. Maak je graag muziek? Staan je oren open? Super, want dan zit je niet vast aan een genre of stijl. Maar hoe vindt je gelijkgestemden? Op de Songjam! Songs beluisteren en bespreken, voor en naspelen, knippen, kneden en plakken tot iets nieuws ontstaat. Er is een songlijst beschikbaar, maar je kan uiteraard zelf songs voorstellen. We komen samen elke 3 de dinsdag van de maand. Er is een songlijst beschikbaar, elke avond doen we er twee uit de lijst en een die iemand uit de groep aanbrengt. We bespreken, zoeken combinaties (duo, trio, kwartet) en begeleidingen, tweede stemmen... Dus zangers, zangeressen, instrumentalisten..... allemaal welkom. Eén beperking weliswaar: geen drumstellen, daar houden de buren niet van. 

Geoff Berner

KLezmo-Punk

18/03/2020 / 20:30 Kaasbord: € 10,00

De canadese zanger Geoff Berner, belangrijk vertegenwoordiger van wat men 'klezmo-punk' zou kunnen noemen, reist door Europa en maakt een tussenstop in Gent. Deze uitzonderlijke singer-songwriter wordt begeleid door Aurélie Charneux (op klarinet) en Julien De Borman (percussie) uit Luik. Zij speelden lange tijd samen in Klezmic Zirkus. Een optreden van Geoff Bersner staat voor alternatieve gekte, chaos en psychotische fun. Zijn liedjes muziek en teksten brengen de luisteraar aan het huilen, lachen en dansen en weerspiegelen de absurditeit van de wereld. "I want to make original klezmer music taht's drunk, dirty, politica land passionate" Emotie, groove en energie verzekerd!

Ferhat & Berkay Dogan

Turkse Volksmuziek

20/03/2020 / 21u00 Gratis/ Free   

2 jonge muzikanten (Berkay & Ferhat)  brengen een programma met traditionele Antatolische volksmuziek. Deze Antwerpse muzikanten met Turkse roots spelen aangrijpende liederen uit de traditionele Anatolische volksmuziek.


Ferhat Dogan (baglama,kaval & vocal)
Berkay Dogan (vocal & baglama) 
Mehmed Karatas (gitar)


 

Brasserie Croque-Notes

Brassens - les imbéciles heureux

21/03/2020 / 20:30    Kaasbord: € 7,00 

Sinds 2009 legt Brasserie Croque-Notes zich toe op het repertoire van Georges Brassens - een onuitputtelijke goudmijn die bestaat uit meer dan 150 heerlijke chansons. Vanavond bezingen ze Brassens 'zijn gedacht' over de mens & wat die zoal uitspookt. Soms grof, dikwijls ironisch, af en toe meevoelend - soms er los over. Een aantal nummers werden zelfs (een tijdje) verboden. Welkom op deze pittige avond ...

Brasserie Croque-Notes: Jo Vermeulen (zang & gitaar), Veerle Verhulst (viool), Kris Van Daele (contrabas), Jan Moonen (gitaar) en Tom Meeuws (percussie). 


Leana Vapper & Hartwin Dhoore

Folk

 26/03/2020 / 20:30 Kaasbord: € 7,00

Hartwin Dhoore:Diatonisch Accordeon

Leana Vapper:Zang, Doedelzak & Fluiten

Hummingbird

Folk

04/04/2020 / 20u30 Gratis/ Free   

Hummingbird... In November '19 kwam 'Vrij', hun eerste full CD uit en die stellen ze graag aan jullie voor! Karen Vandenbranden en Joke Ivens brengen luisterliedjes over het leven en de liefde, met de mooie maar ook moeilijkere momenten die daarbij horen. Enerzijds ingetogen nummers, daarnaast ook vrolijke deuntjes. Een vleugje melancholie is nooit ver weg. Thomas Abeel van 'Hunter' zorgt voor de stevigere noot op elektrische gitaar, Gert Meulemans van 'Snakes in Exile' legt het bas-gewijze tapijtje en Wim Moons van 'Brisk' houdt hen stevig in het ritme.

Sprinkle Blizzard

Wereldmuziek

05/04/2020 / 15:00 Kaasbord: € 8,00 

Sprinkle Blizzard, vijf doorwinterde muzikanten, vijf intrigerende karakters, vijf instrumenten uit verschillende muzikale culturen. Deze rijkdom vertaalt zich in een rijke klank en een divers repertoire dat ze brengen met spontaniteit en originaliteit. Sprinkle Blizzard staat voor traditionele dansmuziek uit verschillende Europese tradities zowel als eigen composities in een boeiende mix van spetterende energie, improvisatie, sprankelende humor en minimalisme.

Angelika Hudler (Oostenrijk) viool

Olena Yeremenko (Oekraïne) nyckelharpa

Eulalie Hupin (België) accordeon en zang

Jakub "Goldfinch" Szczygiel (Polen) Ierse fluit en whistles

Jan Galczewski (Polen) Ierse bouzoukiKLezmer Jamsessie

Jamsession

15/04/2020 / 20:30 Gratis/Free

Zin om het muzikale beest in jezelf los te laten? Kom dan eens met je instrument en kraak een andere noot. Speel of zing in een gevarieerde bezetting met muzikanten samen eens een Hora, een Bulgar een Kolomeyke, een Nign en nog veel meer ......
Elke 3de woensdag van de maand leren we 1 of 2 klezmertunes aan en spelen verder bekende en minder bekende klezmerdeuntjes. Kom gerust eens luisteren of meedoen! 

Leo Wijnkamp & Kees Van Der Poel

Americana, Blues, Folk...

18/04/2020 / 20:30 Kaasbord: € 7,00   

Leo Wijnkamp en Kees van der Poel zijn na meer dan 40 jaar sinds kort weer bij elkaar met hun swingende groove op fingerstyle gitaar. Hun programma "The Ragtime Guitar Parlour" omvat rags (o.a. Scott Joplin), folk- en fiddle tunes en gerijpte Americana

Gitarist Leo Wijnkamp maakte in 1975 de instrumentale lp Rags to riches op het Kicking Mule label van Stefan Grossman. Een plaat die nog steeds wordt gezien als een topper in het fingerpicking genre. 

Kees van der Poel (gitarist/oprichter van folkgroep Wolverlei) en Leo zijn oude vrienden van het Utrechts Folk Centrum uit de jaren 70. Na meer dan 40 jaar ontmoetten ze elkaar opnieuw en begonnen duetten te spelen, en swingt het als vanouds!

Allebei zijn ze fenomenale fingerstyle gitaristen en amuseren hun publiek niet alleen met muziek, maar ook met verhalen, nonchalance en humor.


Ht Roberts & Pascale Michiels

Blues

25/04/2020 / 20:30 Kaasbord: € 7,00 

Sunburst & Silk" een duo Ht Roberts & Pascale Michiels. Singer/songwriter Ht Roberts schreef al een indrukwekkende discografie bijeen, maar voor deze nieuwe plaat grijpt hij terug naar de zuiverheid van 'The Blues' en gaat hij een intieme samenwerking aan met Pascale "Bloomfish" Michiels (Billy & Bloomfish, The Infamous Roots Rielemans Family Orchestra).

Songs, diep geworteld in de Schelde-delta, die samenvloeien met de gloedvolle stem en de rijk gestoffeerde kleurendoos van Pascale Michiels. Hartverwarmend echt, over (over)leven en (nog lang niet) dood gaan. Twee stemmen, een handvol instrumenten en vooral, twee verschillende levens.
In die dagen, toen Clapton nog God was, ging Muddy Waters naar een concert van hem kijken. Na het optreden ging Muddy naar God toe en zei: "Boy, you play the blues allright. But you're not old enough to sing it yet." In 2017 werd Ht Roberts ofte Herman Temmerman 60 en grootvader. Nu vindt hij zichzelf oud genoeg, naar eigen zeggen, om de echte blues te zingen en kon hij eindelijk zijn bluesplaat maken. Samen met Pascale Michiels, blikte hij zijn nieuwe schijf in op een dag of zes in de kleine studio in zijn tuin. Ik moet zeggen dat dit meer dan geslaagd is te noemen.


Laele

Elektronische Pop

09/05/2020 / 20u30 Gratis/ Free 

LÆLE is het soloproject van Ella Vermeir. Wat startte als een experimentje op de zolderkamer, groeide uit tot een verzameling eigen nummers. Ze ontwikkelde een geheel eigen sound met voornamelijk zachte elektronische lijnen, minimale ritmische patronen en subtiele beats. Gecombineerd met de fragiele teksten en breekbare stem ontstaat een klanktapijt dat doet denken aan Daughter of London Grammar.

Zowel de tekst als muziek van de nummers werden door Ella geschreven. Bij de live-set laat ze zich begeleiden door toetsenist Mirek Coutigny.