Agenda

Strograss

Bluegrass

19/07/2019 / 21:00 Gratis/Free 

De muzikanten van Strograss hebben uiteenlopende muzikale achtergronden maar delen een passie voor akoestische rootsmuziek en songwriting. Ze brengen op een heel eigen manier invloeden uit bluegrass, folk en pop samen in aanstekelijke songs rond actuele sociale thema's.
Naast boeiende teksten, eigenzinnige arrangementen en stevige riffs levert dat bij Strograss ook een uniek geluid op. Een rijke soundscape. 

Barbara Ardenois - accordeon / harmony vocals
Lotte Remmen - viool / harmony vocals
Joachim Wannyn - banjo / lead vocals
Johannes Wannyn - gitaar / lead vocals
Quinten De Vlaeminck - contrabas / harmony vocals

https://www.youtube.com/channel/UCGJ8-SVKjIoXwq7pNE0vx4A

 

Faran Flad

Folk

20/07/2019 / 21:00 Gratis/Free 

Wanneer Heather Grabham uit Engeland samen met Kadril "De andere kust" opneemt beseft ze nog niet dat ze, meer dan 12 jaar later, nog steeds hier schitterende muziek zal maken.
Haar reis wordt een muzikale kruisbestuiving tussen Erwin Libbrecht, één van de pioniers van de Vlaamse folk revival en Heather, geboren in een kribbe van Engelse folk. Hun boreling volgt al snel: Faran Flad. Ze doen de betekenis van die naam alle eer aan en maken "een reis met veel pracht".
Met de schitterende stem van Heather, de virtuoze arrangementen van Erwin en begeleid door het kruim van de Vlaamse en Waalse folk muzikanten is Faran Flad uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de Vlaamse folk wereld. Faran Flad brengt een heerlijke mix van Vlaamse, Waalse en Angelsaksische folk. Op Labadoux presenteren ze meteen hun nieuwe plaat.
Faran Flad brengt een heerlijke mix van Vlaamse, Waalse en Angelsaksische folk met Erwin Libbrecht (gitaar,zang) Heather Grabham (Zang) Jan Debrabandere ( gitaar,zang) en Luc Pilartz op (viool)


Serenade

Griekse & Turkse

21/07/2019 / 21:00 Gratis/Free 

Griekse- en Turkse muziek door het Serenade Ensemble.De Turkse- en Griekse cultuur delen dezelfde liederen, dansen, emoties en beelden. Het Serenade Ensemble wordt gevormd door: Achitzanova Andriana (ney, vocals) Dimitra Metzaki (ud, vocals) Duygu Alkan(vocal)

Aérokorda

Folk

22/07/2019 / 21:00 Gratis/Free 

Aérokorda zijn drie mannen die heerlijke muziek spelen met gitaar, fluit, mandoline en viool. De band staat garant voor opzwepende en soms zeer ingetogen balfolk met invloeden uit Ierse en Slavische muziek. 

Pavel Souvandjiev (viool) Adriaan Van Wonterghem (gitaar) en Davy Cautaerts (whistle en octaafmandoline). 

 

Lies & Jeroen

Kleinkunst

23/07/2019 / 21:00 Gratis/Free 

Lies & Jeroen brengen eigen Nederlandstalige luisterliedjes. Het duo verrast het publiek met herkenbare nummers van eerlijke makelij. Kortstondig gerijpt, maar diep geworteld. De haarfijne samenzang in combinatie met 2 akoestische gitaren stuwt het geheel naar ongekende hoogten. 

Lies Van Camp - Gitaar, Stem

Jeroen Knapen - Gitaar, Stem

 

The Sunset Bunch

Americana

24/07/2019 / 21:00 Gratis/Free 

Van oude deltablues, ragtime, traditionals uit de Appalachen, bluegrass tot hedendaagse singer-songwriters. The Sunset Bunch brengt Americana in zijn puurste vorm zoals je vroeger kon horen op menig 'porch' en in 'juke joints' in het zuiden van Amerika.

Yvan Haghebaert - mandoline, akoestische gitaar en slidegitaar André Vandevelde - 5string banjo, mondharmonica en akoestische gitaar  Red Shoe Luke - Zang


Les Doitgts Perdus

Wereldmuziek

25/07/2019 / 21:00 Gratis/Free 

Een trio ontstaan uit de gedeelde voorliefde voor het balkan/gipsy genre en met uitbreiding alle muziek waar leven in zit.

Violistes Anouk Sanczuk en Jeanneke Van Roeyen en accordeonist Martin Balogh leerden elkaar kennen via een socio-cultureel muziek project De Karavaan. Een samenwerking tussen Roma en niet-Roma muzikanten. Martin Balogh is een Slowaakse Roma muzikant die bekend is van The Gipsy Wolves en de leider van de Gentse Karavaan.

Geïnspireerd door de muziek en het kameraadschap begon het trio zijn repertoire uit te breiden in de straten van Gent. Dit leidde algauw tot het spelen van verschillende luister concerten en feesten.

South Connotation

Wereldmuziek

26/07/2019 / 21:00 Gratis/Free  

Het South Connotation-kwartet brengt een eigen versie van wereldmuziek, met een smeltkroes van bossa nova, Afrikaanse groove, Latino-, Mediterrane- en Saharaanse toetsen. Voeg daar nog wat improvisaties aan toe, en laat de jazz-, folk- of rock-invloeden de vrije loop. Kortom, een cocktail die zowel ontspannend als explosief is!

Frédéric Williaume - Saxophone Phil Curatolo - Bas Saïd Arib - Percussie Ivanis Laliprete -  Gitaar


Justin Binek & Katrien Van Opstel

                                                                  Jazz

27/07/2019 / 19:30 Gratis/Free 

Volgend op hun jarenlange vriendschap grijpen Justin Binek en Katrien Van Opstal maar al te graag elke gelegenheid om samen te musiceren, in de VS en in België. Katriens voorliefde voor authentieke verhalen en oude jazzstandards wordt muzikaal vertaald door Justin Binek op piano. Ze delen dezelfde passie voor swing en verhalen en dat voel én hoor je. Mijmerend over de tweezijdigheid van de liefde brengt dit kwartet bezielde jazz- pareltjes. Warm. Swingend. Rakend. Geen noot te veel. Hun samenwerking resulteerde in 2015 in "Lonesome but OK", het herfstige resultaat van een zomerse opnamesessie van het Katrien Van Opstal Quartet featuring Justin Binek en tevens hun debuut-EP, met Anneleen Boehme op contrabas en Simon Raman op drums.

Merve Nur

Turkse volksmuziek

27/07/2019 / 21:00 Gratis/Free  

Merve Nur is een jonge zangeres geboren in Gent maar is afkomstig uit een Turkse familie. Ze studeerde piano lessen in muziek academie. Merve zingt liederen uit traditionele Anatolische volksmuziek. Merve Nur (Zang) Mustafa Avsar (baglama) Murtaza Battal (Clarinet) Mehmed Karatas (gitaar) 

Tantôt

Bluegrass

28/07/2019 / 21:00 Gratis/Free  

Tantôt is een groep quartet met Elice De Paepe (zang) Pieter Van den Broeke (bas) Jacob D'hollander (gitaar) Andre Vandevelde (banjo) Ze brengen eigen songs en covers en vinden hun inspiratie in de oldtime, bluegrass, het franse chanson en de kleinkunst! 


Ierse Jamsessie

Irish Jamsession

03/09/2019 / 20u30 Gratis/ Free

Al vanaf september 2010 zijn er in Muzikantenhuis eerste dinsdag van de maand ''Ierse Sessie, Iedereen mag meedoen en genieten van deze mooie sfeer.

Del Sablon

Wereldmuziek

05/09/2019 / 20u30 Gratis/ Free 

Del Sablón werd in de zomer van 2017 geboren aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. De drie leden, Ana Ferper (frontvrouw), Luca Isolani (gitaar) en Jelle Van Dooren (percussie) ze komen uit verschillende kanten (Mexico, Italië en België) met culturele en muzikale achtergronden en combineren Latijns-Amerikaanse grooves met mediterrane klanken en Belgische Kleinkunst. 

Ana Ferper: Singer and Guitarist
Luca Isolani: Guitars
Jelle Van Dooren: Percussion 


 

FolkCon Session

Ethno & Wereldmuziek

12/09/2019 / 20:30 Gratis/Free

We starten als Muzikantenhuis met nieuwe TLS (Tune Learning Session) 2de en 4de donderdagen van de maand.

Wat is er leuker dan samen muziek te spelen?
FolkCon is een intercultureel ensemble dat folk- en wereldmuziek speelt en staat open voor iedereen die graag muziek maakt.
De muziek wordt aangebracht door de muzikanten zelf. Melodieën en liederen worden op gehoor aangeleerd. Na deze workshops is er de mogelijkheid om samen te jammen.
Door samen te musiceren, ontstaat er verbinding tussen de muzikanten en culturen!

Sonderwalt

Folk-pop

19/09/2019 / 20:30 Gratis/Free  

Levendig, en een complex van vier muzikanten, dat is Sonderwålt. Met enkele gitaarslagen, warme celloklanken, percussie en meerstemmige zang ontstond in het najaar van 2018 een hele resem nummers, beïnvloed door o.a. Fleetwood Mac, Simon and Garfunkel, Courtney Barnett, Tallest Men On Earth en Cigarettes After Sex. Met Manon achter de microfoon, Jan op cello, Elisa met elektrische gitaar en Lieselot op percussie worden songs gebracht die zich laten beschrijven als dynamisch en ongedwongen in een semi-akoestische setting.

Bluegrass & OLdtime Jam

Jam Session

24/09/2019 / 20:30 Gratis/Free

Op elke maand 4de dinsdag worden traditioneel de gitaren, banjo's, violen, mandolines en contrabassen* bovengehaald in Het Muzikantenhuis. Op de Bluegrass & Oldtime jam wordt - uiteraard - bluegrass & oldtime muziek gespeeld maar ook folk, country, cajun, americana, blues ... en alles daar tussenin.
Iedereen is welkom, zowel om te spelen als om te luisteren. Muzikanten brengen hun instrument mee en eventueel de akkoorden van nummers die ze willen spelen. Zangers en zangeressen zijn ook meer dan welkom!
De sfeer is ongedwongen, bedoeling is vooral om te genieten van het samen muziek maken.
De toegang is gratis.
* En dulcimers, autoharpen, wasborden, tin whistles, mondharmonica's, accordeons, concertina's ..

Ada Milea & Balanescu Quartet

Europalia Arts Festival "Romania"

31/10/2019 / 20:30 Inkom: € 10,00 Vv: €8,00

Ada Milea &  Balanescu Quartet;

Ada Milea has a project with Balanescu Quartet and they recorded an album together, named Insula (The Isle).

Since its formation in 1987, the Balanescu Quartet has gained its reputation as one of the most acclaimed contemporary ensembles in the world. The driving force behind the quartet has always been the violinist and composer Alexander Balanescu, who transcends the musical boundaries and takes the sound to unexplored territories. The new album, however, is very special, even for the usual repertoire of the Quartet: along with Ada Milea, Alexander left behind the song "Island," by the surrealist Roman Gellu Naum.

After Alexander Balanescu's return to Romania in the 1990s, after an absence of more than 20 years, his roots have an increasingly contour. He discovered Ada Milea, an artist with an original and bold vision, and together they wanted to work on something that none of them had ever tried before. Ada came up with the idea of using the song "Island," whose story, in turn, is based on the adventures of Robinson Crusoe.

Adei Milea's footprint feels great on the album, so the island is a special project, even for the Balanescu Quartet. It can be considered as a mini-opera with text and music in perfect harmony. The teks are hilarious and with a note of absurd and the music is thrilling and fascinating.

"A wild, exuberant and often very funny terrain inhabited by a mermaid prostitute, grandparents and a pirate with wooden feet, in which Balanescu's soft voice intermingling with Crusoe contrasts with the extraordinary vocal flexibility of Adei Milea" say the Oxford Times.

Alexander Balanescu, Balanescu Quartet and Ada Milea - Island is an album distributed exclusively in Romania by A & A Record

Ada Milea, zang & gitaar - Alexander Balanescu, violin- James Shenton, violin- Helen Kamminga, viola- Nicholas Holland, cello 


https://youtu.be/aQoTPUQ4l8c

https://www.youtube.com/watch?v=uIYSaVpFHLE

https://youtu.be/KluPmuO6mzk


Ticket:

T +32 9 233 77 88

M tickets@uitbureau.be

www.uitbureau.be