Agenda

Ierse Jam Sessie

Dinsdag - 07  maart  2023

Start: 20u30

Al vanaf september 2010 zijn er in Muzikantenhuis eerste dinsdag van de maand ''Ierse Sessie, Iedereen mag meedoen en genieten van deze mooie sfeer.

Inkom: gratis 


Klezmer Jamsessie

Woensdag - 15 maart  2023

Start: 20u30

Zin om het muzikale beest in jezelf los te laten? Kom dan eens met je instrument en kraak een andere noot. Speel of zing in een gevarieerde bezetting met muzikanten samen eens een Hora, een Bulgar een Kolomeyke, een Nign en nog veel meer ......
Elke 3de woensdag van de maand leren we 1 of 2 klezmertunes aan en spelen verder bekende en minder bekende klezmerdeuntjes. Kom gerust eens luisteren of meedoen!  

GURUMBE

Donderdag - 16 maart 2023

Start: 20u00

Gurumbe brengt mexicaanse traditionele muziek met jarana, viool en leona. Oude nummers met frisse tunes van son jarocho tot ranchero stijl. De band werd opgericht in Gent met als doel upbeat muziek in kleine zalen te brengen en de klanken van snaarinstrumenten te mengen 

Nordic Session

Dinsdag - 21 maart 2023

Start: 20u30

Feeëriek in haar schoonheid legt de folkmuziek van het hoge Noorden de link met de link met haar eindeloze natuur. Elke 3e dinsdag brengen we een stukje Scandinavië binnen in het muzikantenhuis in Gent. Er wordt elke maand een meeslepende tune aangeleerd om verder een gemeenschappelijk repertoire op te bouwen. Vervolgens is er jam. Muzikanten en luisteraars zijn welkom. 

Nebel & B-Key

Zaterdag - 25 maart 2023

Start: 19u00

Balfolk in het muzikantenhuis met 2 schitterende groepen!19:30: Nebel
21:00: B-Key (Alexandre Sallet)Nebel is een balfolk-trio dat bestaat uit Thomas Hoste (elektroakoestische altdraailier), Puck Duits (doedelzak, viool) en Joris Alblas (cister).
Nebel is ontstaan uit een project waarbij Belgische en Nederlandse muzikanten elkaar uitnodigen samen ten bal te trekken.
Ze hebben een liefde voor traditionele tunes; van oude manuscripten tot aan hedendaagse deunen. Nebels eigen sound komt niet alleen door hun instrumenten. Er wordt ook grondig werk gemaakt om de dansen een frisse opmaak te geven.
De naam Nebel verwijst uiteraard naar de twee lage landen, maar misschien ook wel naar de mist over het landschap waarin de tradities geworteld zijn.Alexandre Sallet op zang, accordeon en kickdrum, Simon McDonnell op zang en mandoline en Antoine Morin op fluit zijn drie folkmuzikanten uit Bretagne. Als ze niet optreden met Fahrenheit vinden ze het leuk om Bretonse dansmuziek in trio-opstelling uit te voeren. Zoals altijd met Alexandre Sallet, ook bekend als B-Key, zal het geluid groovy en poppy zijn met veel accordeon en vocale speciale effecten!

Bluegrass jam sessie

Dinsdag - 28 maart  2023

Start: 20u30

Op elke maand 4de dinsdag worden traditioneel de gitaren, banjo's, violen, mandolines en contrabassen* bovengehaald in Het Muzikantenhuis. Op de Bluegrass & Oldtime jam wordt - uiteraard - bluegrass & oldtime muziek gespeeld maar ook folk, country, cajun, americana, blues ... en alles daar tussenin.
Iedereen is welkom, zowel om te spelen als om te luisteren. Muzikanten brengen hun instrument mee en eventueel de akkoorden van nummers die ze willen spelen. Zangers en zangeressen zijn ook meer dan welkom!
De sfeer is ongedwongen, bedoeling is vooral om te genieten van het samen muziek maken.
De toegang is gratis.
* En dulcimers, autoharpen, wasborden, tin whistles, mondharmonica's, accordeons, concertina's ...

FOLKAZANG sessie

Woensdag - 29 maart 2023

Start: 20u00

"Wees maar gerust vrienden, Folkazang zingt nog mee! Iedereen welkom om te komen luisteren of meedoen bij een lekker drankje en een gezellig babbeltje, of je nu alleen komt, samen of met je instrument. Het repertoire varieert van zeemandsliederen en kleinkunst tot drinkliederen en traditionele folk." 

Jan Conka Ensemble

Donderdag - 30 maart 2023

Start: 20u00

Een verfrissend donderdags concert met onze eigen Gentse gypsy jazz virtuozen.Jan Conka en zijn muzikanten zijn meesters in het creëren van energieke, meeslepende en virtuoze klanken op hun instrumenten. De combo van folk, gypsy jazz en variaties op de all-time classic zullen het moeilijk maken op stil te blijven zitten!Jan Conka: viool
Stefan Godla: contrabas
Jozef Holub: gitaar

Ierse Jam Sessie

Dinsdag - 04 April 2023

Start: 20u30

Al vanaf september 2010 zijn er in Muzikantenhuis eerste dinsdag van de maand ''Ierse Sessie, Iedereen mag meedoen en genieten van deze mooie sfeer.

Inkom: gratis