Agenda

Ierse Jam Sessie

Dinsdag - 02  mei  2023

Start: 20u30

Al vanaf september 2010 zijn er in Muzikantenhuis eerste dinsdag van de maand ''Ierse Sessie, Iedereen mag meedoen en genieten van deze mooie sfeer.

Inkom: gratis 


Klezmer Jamsessie

Met special guest Christina Crowder klezmer acordeoniste uit USA.

Woensdag - 10 mei 2023

Start: 20u30

Zin om het muzikale beest in jezelf los te laten? Kom dan eens met je instrument en kraak een andere noot. Speel of zing in een gevarieerde bezetting met muzikanten samen eens een Hora, een Bulgar een Kolomeyke, een Nign en nog veel meer ......
Elke 3de woensdag van de maand leren we 1 of 2 klezmertunes aan en spelen verder bekende en minder bekende klezmerdeuntjes. Kom gerust eens luisteren of meedoen!  

Nordic Session

Dinsdag - 16 mei 2023

Start: 20u30

Feeëriek in haar schoonheid legt de folkmuziek van het hoge Noorden de link met de link met haar eindeloze natuur. Elke 3e dinsdag brengen we een stukje Scandinavië binnen in het muzikantenhuis in Gent. Er wordt elke maand een meeslepende tune aangeleerd om verder een gemeenschappelijk repertoire op te bouwen. Vervolgens is er jam. Muzikanten en luisteraars zijn welkom. 

Kadim Trio

Zaterdag - 20 mei 2023

Start: 16u00

Drie fantastische muzikanten, van oudsher vrienden, die de muziek van Anatolië en Mesopotamië, een van oudsher cultureel erfgoed, ten gehore brengen dat is "Kadim Trio".

Zeynel Demir bespeelt de besnaarde instrumenten zoals de bağlama, kopuz en de luit, Ertan Tekin is een bekende meester op duduk, mey en zurna en Alper Kekeç is de virtuoos op percussie.


Het is een samenwerking met  Les Goûts de Gand festival 


Inkom; gratis  


SudCantica invita Livia Giaffreda & Wouter Vandenabeele 

Zaterdag - 20 mei 2023

Start: 18u00

Sudcantica is ontstaan in 2018 uit verschillende muzikanten en vrienden die een open bezetting wilden creëren waarin ze hun liefde voor de traditionele muziek van Zuid-Italië konden uiten. Hun repertoire is gebaseerd op tientallen jaren van filologische studies en etnomusicologisch onderzoek dat uitgevoerd werd in heel Zuid-Italië.
Hun liederen worden begeleid door typisch Zuid-Italiaanse instrumenten: zampogna (doedelzak), chitarra battente (volksgitaar), marranzano (mondharp), tamboerijnen, castagnetten, accordeon en viool.
Met hun aanstekelijke ritmes kan niemand blijven stilzitten. Ze zeggen zelf: "Wat ons het meest gelukkig maakt, is te zien dat het publiek opstaat en begint te dansen."
Laat alle spanningen los en beleef deze avond de energie van de typische festivals van Zuid-Italië!
Mét

  • Sebastiano Pietrini: zang, chitarra battente, tamboerijn, mondharp
  • Federico Chiofalo: zang, gitaar, tamboerijn, accordeon
  • Santino Scordino: doedelzak, fluiten, tamboerijn, zang, castagnetten
  • Giuseppe Longo: gitaar, bas, zang
  • special guest Wouter Vandenabeele op viool


Het is een samenwerking met Les Goûts de Gand festival 

Inkom; gratis 

Bluegrass jam sessie

Dinsdag - 23 mei 2023

Start: 20u30

Op elke maand 4de dinsdag worden traditioneel de gitaren, banjo's, violen, mandolines en contrabassen* bovengehaald in Het Muzikantenhuis. Op de Bluegrass & Oldtime jam wordt - uiteraard - bluegrass & oldtime muziek gespeeld maar ook folk, country, cajun, americana, blues ... en alles daar tussenin.
Iedereen is welkom, zowel om te spelen als om te luisteren. Muzikanten brengen hun instrument mee en eventueel de akkoorden van nummers die ze willen spelen. Zangers en zangeressen zijn ook meer dan welkom!
De sfeer is ongedwongen, bedoeling is vooral om te genieten van het samen muziek maken.
De toegang is gratis.
* En dulcimers, autoharpen, wasborden, tin whistles, mondharmonica's, accordeons, concertina's ...

Bearfeet 

Vrijdag - 14 juli 2023

Start: 20u30

Als Pop, Indie en Folk beginnen flirten, hoor je de muziek van Bearfeet. Met een prachtige blend van stemmen en instrumenten, creëert Bearfeet een harmonieuze sound die bestempeld werd als "Comfort Music". So sit back, relax and enjoy! 

Muzikanten; Hanne Pluvier, Briek Maertens, Toon Develtere, Klaas Pluvier, Johannnes Wanneyn

Gratis inkom

Hilde Hilal en Oya

Zaterdag - 15 juli 2023

Start: 15u00

Hilde hilal is een multi-instrumentaliste met een passie voor muziek uit het midden-oosten. voor dit project speelt ze liederen samen met haar dochter. Hilde Hilal en Oya 'Tussen de Witte en de Zwarte Zee' Een duo van zingende percussionisten, moeder en dochter, brengt een gevarieerd repertoire van Turkse muziek. Hier en daar komen ook wat snaren aan bod. 

Gratis inkom 

HT Roberts

Zaterdag - 15 juli 2023

Start: 20u30

HT Roberts is in België een icoon in de country, blues & roots scene. Akoestische muziek, met de wortels in de folk en de blues van over het water en met teksten met de voeten in de Vlaamse klei.  Een afwenden van de drukte en het tempo waar we niet aan kunnen ontsnappen en een zoektocht naar het 'open zoemen van de dingen'. Up close and personal.

Gratis inkom 

Johan De Pue & Georgina Sanchez Torres

Zondag - 16 juli 2023

Start: 15u00

Johan De Pue (°1988) startte op zevenjarige leeftijd met het spelen van klassieke gitaar. Johan's interesseveld was echter veel groter; later legde hij zich toe op jazz en wereldmuziek, alsook Pop en Rock. Johan behaalde verschillende diplma's, waaronder een professionele bachelor voor jazzgitaar aan het conservatorium van Rotterdam.

Momenteel is Johan actief in verschillende projecten, waaronder 'Karivaani Orkestra' en een duo met celliste Georgina Sanchez Torres.  

Gratis inkom 

ELENI NELDË

Zondag - 16 juli 2023

Start: 20u30

ELENI NELDË of 3 Sterren, zijn drie dames die de handen in elkaar slaan om een muzikale demonstratie te geven van inheemse medicijn liederen. Eigen geschreven liederen worden aan het repertoire toegevoegd in het Spaans, Vlaams, Nahuatl, Engels in combinatie met oerklanken.Allen welkom dit muzikaal ritueel! 

Muzikanten;Khahro Lina, Osiris Rosie, Fee Tje

Gratis inkom 

Kathleen Vandenhoudt & Luiz Màrquez

Maandag - 17 juli 2023

Start: 20u30

Bluebird Kathleen Vandenhoudt (Billy & Bloomfish) geflankeerd door Luiz Màrquez (The Rielemans Family, Mezcal) brengt songs geschreven met een ijzersterke pen, gemarineerd in een heerlijke saus van country, americana, blues en rootsmuziek. Ver weg van kapsones en zonder compromissen doodeerlijk met een goede dosis zelfrelativering. Onder de noemer 'less is more' en met het brevet van een oerdegelijke live-reputatie wordt dit gegarandeerd een avond vol van goodvibes, grain en fond.

Gratis inkom 

Faran Flad

Dinsdag - 18 juli 2023

Start: 20u30

Faran Flad Folk, met vooral Ierse en Engelse inspiratiebronnen. Traditionals worden gebracht in hun zuivere vorm of met een eigenzinnig arrangement, afgewisseld met eigen werk vormt hun keurmerk. Flaran Flad verenigt stuk voor stuk 'grote' muzikanten die ook in heel wat andere bezettingen hun opwachting maakten!  

Muzikanten; Heather GrabhamErwin LibbrechtJan Debrabandere en Luc Pilartz.  

Gratis inkom 

Muri

Woensdag - 19 juli 2023

Start: 20u30 

MURI is een mysterieuze mengelmoes. Poëtische teksten, surrealistische muzikale ideeën en catchy melodieën worden gepresenteerd op een bedje van donkere geluiden. Het resultaat is mmmm… MURI. Soms vrolijk luchtig, soms pijnlijk mooi, maar steeds met een onverwacht randje.

Deze band tovert met allerhande geluiden. Als trio weten Muriel Boulanger, Eline Flintrop en Jonathan Callens naadloos op elkaar in te spelen. Zo schakelen ze in geen tijd van intiem zacht naar uitdagend luid en omgekeerd. In hun kleurrijk en dynamisch universum is de paradoxale knipoog nooit ver weg.


Gratis inkom 

Michiel D'Haeze & John Snauwaert 

Donderdag - 20 juli 2023

Start: 20u30

een zak vol schone nummers, een stem waar je stil van wordt en een fingerpicking stijl om bij weg te smelten. Als singer-songwriter is Michiel duidelijk geworteld in de Americana (blues, folk, bluegrass), maar is niet bang om die traditie te doorbreken om zo een hedendaagser geluid te creëren. Met dit Duo-project neemt Michiel D'haeze samen met John Snauwaert kwaliteiten die je terug kan vinden bij saxofonist en componist John Snauwaert. Al is hij in de eerste plaats een jazzmusicus, Snauwaert blijft steeds op zoek gaan naar contacten met andere culturen.

Gratis inkom 

Zeynel Demir

Vrijdag - 21 juli 2023

Start: 20u30

Zeynel Demir, geboren in Erzurum (Turkije) is een bağlama-artiest, componist, producent en docent. Hij groeide op in een muzikale familie en begon op jonge leeftijd met het spelen van bağlama. Hij studeerde af aan het Conservatorium Ege University van Izmir en geeft daar sinds 1995 bağlama-les. Naast docent is hij werkzaam als muziekregisseur, bağlama-artiest en solist op verschillende evenementen en internationale volksmuziek- en dansfestivals in landen als Venezuela, Argentinië, Mexico, Chili, Brazilië, België, Hongarije, Italië, Engeland en Zwitserland.Hij ontving meerdere keren prijzen waaronder het EU Turkish Folk Music Ensemble en de Interuniversitaire THM Choir-competities. Daarnaast is hij de muziekregisseur en producent van verschillende bekende dansgroepen zoals Night of the Sultans en Anadolu Güneşi.Grup Mecaz, bestaande uit docenten en afgestudeerden van het Ege University, werd opgericht in 1998 en hij maakte als zanger en bağlama-artiest deel uit van deze groep. Grup Mecaz heeft in totaal drie albums: Yalelli, Derun en Heybe.

Performansları: https://www.youtube.com/watch?v=uAjIPG8hJ-A


Gratis inkom 

Stefan Timmermans & Bert Ruymbeek

Zaterdag - 22 juli 2023

Start: 15u00

Stefan Timmermans & Bert Ruymbeek ontmoetten elkaar in de boeiende wereld van de traditionele muziek en besluiten als duo hun passie te delen met het publiek. Iedereen associeert specifieke geuren, smaken of beelden met een welbepaalde regio; maar hoe klinken die regio's? Beide muzikanten groeiden op met de traditionele muziek van hier en ontdekten op vele buitenlandse reizen bijzonder mooie en springlevende muziek. Laat je meevoeren naar tot de verbeelding sprekende plekken en ontdek een nieuwe (soms oeroude) wereld van verrassende klanken.

Stefan Timmermans: blokfluit, klarinet en verschillende doedelzakken 

Bert Ruymbeek: accordeon 


Gratis inkom 

Peter Arnout

Zaterdag - 22 juli 2023

Start: 20u00

Peter Arnout is een singer-songwriter en beeldend kunstenaar gevestigd in Lievegem, België. De grote man met een nog grotere ziel en passie voor zijn vak. Het is de eenvoud van de akoestische bezetting en de kracht van minder woorden dan nodig die een bepaald register van gevoelens openen. Gevoelens die in onze commerciële samenleving (in deze wereld) niet mogen, maar stiekem voor eeuwig zijn vastgelegd..  


Gratis inkom 

Ave De Barro

Zaterdag - 22 juli 2023

Start: 22u00

Denisse Vargas is een Mexicaanse zangeres die ons met haar emotioneel geladen stem meevoert naar het Mexico van de jaren 30 tot 60. We vergeten even de mariachiabands en ontdekken traditionele bolero's en ranchero's, begeleid door Steven Vancoillie op gitaar. Met hun meeslepende muziek wil Ave de Barro, wat zoveel betekent als vogel van klei, de luisteraars even vleugels geven. 

Gratis inkom 

Sons Of Sirius

Zondag - 23 juli 2023

Start: 15u00

Sons of Sirius, een folkband uit het Dendermondse: met één been in de Vlaamse klei, met het andere been over het kanaal. Uit deze spreidstand vloeit hun Keltisch geïnspireerde muziek voort: zowel traditionals als zelfgeschreven nummers passeren de revue, soms een luisternummer, dan weer een dansbaar deuntje. Kortom: het traditionele dorpsfeest in bandvorm.

Tinwhistle, viool, zangstemmen en gitaar voeren de toon. Deze (drie)koppige band staat te springen om voor u te spelen.

Jonathan Jacobs; Tinwhistles

Benjamin D'Hollander; Gitaar - Mandoline

Yves De Waele; Stem - Viool


https://vi.be/sonsofsirius 


Gratis inkom 

Mostly Owl

Zondag - 23 juli 2023

Start: 20u30

Mostly Owl is een trio opgericht door David Van Ransbeeck en Gabor Humble na enkele jamsessies in het Muzikantenhuis in Gent. Ze nodigden bassist Luc Van der Stock uit, die vroeger al met Gabor samenwerkte in groepen zoals Humble Grumble en Follia!. David en Gabor begonnen als duo begin 2017 met shows in Hongarije en Roemenië. Het repertoire bestond uit traditionele volksmuziek uit Bulgarije, Turkije en Hongarije, gekruid met eigen composities en Gypsy jazz. Nu werken ze als trio aan nieuw materiaal, geïnspireerd door de Hongaarse groep Kolinda en de Tsjechische groep Jablkon. Mostly Owl kan zeker een alternatief Folktrio genoemd worden. Ze belichamen de kleurrijke muzikale kwaliteiten van Gent, waar talrijke muzikanten van over de hele wereld bijdragen aan de lokale muziekscene.

David Van Ransbeeck; viool

Gabor Humble; gitaar, zang

Luc Van der Stock; Bas gitaar


Gratis inkom