Agenda
ODD Band
Balkan Muziek
Maandag 02 December
Start: 20u30
Odd is de samenwerking tussen de Sloveense violist Gaja Sušelj en de Franse cellist Toby Kuhn die een instrumentaal strijkersoptreden leveren vol vreugde, uitbundigheid, innovatie en virtuositeit.
Toby Kuhn is een post-klassieke muzikant met een voorliefde voor improvisatie en volksmuziek van allerlei slag. Altijd op zoek naar nieuwe manieren om zijn instrument te bespelen, waarbij hij het volledige potentieel van de cello meeneemt op zijn reis doorheen allerlei stijlen. Zijn onorthodoxe aanpak heeft bewondering en bijval geoogst van Japan tot Canada.
De combinatie van violin (Gaja Sušelj) en cello (Toby Kuhn) zorgt voor een breed palet aan geluiden.
Dit duo zorgt voor een divers, speels, origineel en enorm verrassend optreden!
Gaja Sušelj: violin
Toby Kuhn: cello
https://youtu.be/5f1phUfjfYM?si=vGPvBs6bQ12kIpID
Inkom: gratis
Ierse Jamsessie
Dinsdag 03 December
Start: 20u00
Al vanaf september 2010 zijn er in Muzikantenhuis eerste dinsdag (in september starten wij uitzonderlijk op tweede dinsdag) van de maand ''Ierse Sessie, Iedereen mag meedoen en genieten van deze mooie sfeer.
Inkom: gratis
Balkan Jamsessie
Woensdag 04 December
Start: 20u
Een nieuwe jam sessie in het Muzikantenhuis....Kom je mee jammen? Breng je favoriete tune mee!
Inkom: Gratis
Atharmas Perna
Donderdag 05 December
Start: 20u30
Atharmas Perna (Αχταρμάς Περνά) is een Rebetiko muziekgroep uit het Brusselse gevormd door Pericles Makris (bouzouki, zang), Kelly De Brabanter (gitaar, zang) en Nicolas Van Belle (baglamas, tzouras, zang).
Dit trio neemt hun publiek mee op reis door de klanken van de voor- en naoorlogse stedelijke Griekse volksmuziek. Samen brengen zij ontroerende teksten over liefde, armoede en buitenstaanders in samenklank met weelderige melodieën, akoestisch speels samenspel en avontuurlijke ritmes.
Deze kleurrijke reis door een oud en nieuw Griekenland neemt je ongetwijfeld mee op een onvergetelijke ervaring.
Inkom: gratis
Milonga sin Corte
Tango Trio
Donderdag 12 December
Start: 20u30
"Spaanse Goesting" avond met tapas, live muziek en een Spaanstalige sfeer ter viering van de Ibero-Latino-Amerikaanse cultuur. Bovendien,geniet van een speciale tapa, geïnspireerd op het land van de uitgenodigde artiest. Deze keer brengen we Tango uit Córdoba, Argentinië met het trio "Milonga sin Corte", dat Gent aandoet tijdens hun Europese tour "8° Infinite Tour 2024". Met meer dan tien jaar ervaring presenteert dit Argentijnse tango-project hun nieuwe EP "Cuartetangos", een unieke mix van tango en cuarteto, twee iconische Argentijnse genres. Tijdens deze tour bundelen zangeres Verónica Bie en violist Benjamín Juárez hun krachten met pianiste Valentina Finzi (Italië). Samen brengen ze een gevarieerd repertoire met eigentijdse tango's, originele composities, opnieuw geïnterpreteerde klassiekers en fusies met genres als rock, folklore en candombe. Laat je meevoeren door hun geluid, dat de essentie van de Vieja Guardia en de techniek van de Gouden Eeuw combineert met een moderne interpretatie. Mis deze unieke, vooruitstrevende ervaring van de Argentijnse tango niet!
Toegang: Gratis met vrijwillige bijdrage (min. aanbevolen 7€). Bij een donatie van 10€ ontvang je een heerlijk tapasbortje.
Nordic Jamsessie
Dinsdag 17 December
Start: 20u00
Vaste jamsessie op de 3e dinsdag van de maand: de Nordic session. Muziek van het Noorden van Europa (Zweden, Finland, Noorwegen, Denemarken, Estland,...). Er worden vooral vroeg op de avond tunes op het gehoor aangeleerd. Laat me weten als je graag eens een tune aanleert. We blijven de folktraditie zonder partituren nastreven.
Hoe meer zielen, hoe meer vreugde, dus naast instrumentalisten zijn ook zangers en luisteraars van harte welkom.
Inkom: Gratis
Klezmer Jamsessie
Woensdag 18 December
Start: 20u00
Zin om het muzikale beest in jezelf los te laten? Kom dan eens met je instrument en kraak een andere noot. Speel of zing in een gevarieerde bezetting met muzikanten samen eens een Hora, een Bulgar een Kolomeyke, een Nign en nog veel meer ......
Elke 3de woensdag van de maand leren we 1 of 2 klezmertunes aan en spelen verder bekende en minder bekende klezmerdeuntjes. Kom gerust eens luisteren of meedoen!
Inkom: Gratis
Willem (Jurgen Stroobant)
Donderdag 19 December
Start: 20u30
Jurgen Stroobant zingt Willem Vermandere en begeleidt zichzelf op gitaar en accordeon. Al 15 jaar trekt hij met het KleinKunstKollektief langs Vlaamse podia om dat prachtige Nederlandstalig repertoire levend te houden. Maar in het bijzonder houdt hij van de prachtige nummers van Vermandere. Nu Willem er mee gestopt is zou het jammer zijn dat zijn nummers niet meer worden gezongen. Jurgen neemt met plezier en veel liefde die taak op zich.
Jurgen Stroobant: zang, gitaar, accordeon
Inkom: gratis
Kathleen Vandenhout & Jan de Bruijn
Zaterdag 21 December
Start: 20u30
Kathleen Vandenhout: deze bluebird is gezegend met een uitzonderlijke stem en een krachtige pen. Ze bezingt de rusteloosheid van het hart , het ontembare vuur van het leven, en ontkleedt de liefde tot op het bot. Onder de noemer no nonsense en puur, heeft ze een oerdegelijke live reputatie opgebouwd.. Bij Kathleen mag het zeer doen. Breekbaar stoer weet ze steeds te verzachten.
Jan de Bruijn: zanger-gitarist Jan de Bruijn (Rijsbergen, 1958) speelt al meer dan vijfendertig jaar uit het hoofd en uit het hart. een goede gitarist, een uitstekende zanger en een onvermijdelijke persoonlijkheid op toneel. Niet voor niets deelde hij tot nu toe podia en studio's met Johnny Copeland, Calvin Owens, Jerry McCain, Jo Lemaire, Peter Dictus, Bløf, Eddie C Campbell, The Uptown Horns, Kaz Lux, Oscar Benton, Kees Meerman, Kees Schipper, Raymond v/h Groenewoud, Stef Bos en vele anderen.
Gratis inkom
Bluegrass jamsessie
Dinsdag 24 December
Start: 20u00
Op elke maand 4de dinsdag worden traditioneel de gitaren, banjo's, violen, mandolines en contrabassen* bovengehaald in Het Muzikantenhuis. Op de Bluegrass & Oldtime jam wordt - uiteraard - bluegrass & oldtime muziek gespeeld maar ook folk, country, cajun, americana, blues ... en alles daar tussenin.
Iedereen is welkom, zowel om te spelen als om te luisteren. Muzikanten brengen hun instrument mee en eventueel de akkoorden van nummers die ze willen spelen. Zangers en zangeressen zijn ook meer dan welkom!
De sfeer is ongedwongen, bedoeling is vooral om te genieten van het samen muziek maken.
De toegang is gratis.
* En dulcimers, autoharpen, wasborden, tin whistles, mondharmonica's, accordeons, concertina's ...
Inkom: gratis
ELENI NELDË
Donderdag 26 December
Start: 20u30
De spirituele band 'Eleni Neldë' speelt hun afscheidsconcert in het Muzikantenhuis te Gent. Osiris Rosie vertrekt terug naar Mexico en zal daar haar creatieve geest voeden. Kom deze kerstperiode, voorlopig, nog een laatste keer langs in het muzikantenhuis om hen te bewonderen. Eleni Neldë bestaat uit Faie en Osiris Rosie. Faie heeft Keltische roots en is een spirituele singer-songwriter van Gent. Haar muziek is onlosmakelijk verbonden aan haar achtergrond als yoga-teacher en beoefenaar van het paganisme. Ze wordt gekenmerkt door een eerlijke en pure stem en betovert iedereen die naar haar optredens komt kijken. Osiris Rosie is tevens ook geboren in Gent en heeft Argentijnse roots. Ze verloor haar hart in Mexico en sloot zich aan bij een inheemse commune waar ze gedurende 10 jaar op en af naartoe reisde. Bij de Mexihca tribe leerde ze hun traditionele liederen en eeuwen oude dansen. Samen met, kristalheler en percussionist, Arne bundelen zij hun muzikale medicinale krachten en vormen de band genaamd 'Eleni Neldë. Zij brengen een fusie van Zuid-Amerikaanse inheemse muziek gemixt met invloeden uit de Noorse Folk gebaseerd op het paganisme. Samen met een aantal extra muzikanten (Tycho, harmonium & Felix, fluit) brengen zij wereld-medicijnmuziek met een spirituele boodschap voor mens en planeet en raken zij harten overal waar zij zingen.
Inkom: Gratis
Duo 1071 (Tango)
Donderdag 09 Januari 2025
Start: 20u30
Duo 1071 bestaat van twee virtuozen Abril Farolini (Bandoneon) en Matias Craciun (viool). - Instrumentaal duo gevormd door bandoneon en viool
een uitstekende vertolkster van de Tango:
Abril Farolini geboren in Florida (Uruguay in 2001) studeerde bij Alberto Quiroga en Sergio Astengo met de steun van FONAM, en later haar vaardigheden bij de Argentijnse bandoneonist Federico Pereiro. Tegelijkertijd vormde ze het "Orquesta Escuela de Tango Destaoriya" en het "Orquesta Escuela de Tango Bien de Abajo" als eerste bandoneonist, onder leiding van Néstor Vaz.
Matias Craciun geboren
in Montevideo, Uruguay in 1982.
Hij begon zijn vioolstudie bij Ludmilla Cavallaro en bij Jorge Risi
en voltooide zijn studie bij Fernando Hasaj.
Hij studeerde af met een bachelorsdiploma in viool aan de Universiteit de la República (Uruguay)
Hij treed op verschillende locaties door het hele land, met verschillende artiesten en tangogroepen. Hij heeft opnames gemaakt met diverse nationale en internationale artiesten.
https://youtu.be/yaXjA2_i4bU?si=Hmt20AOikSzsK47I
Inkom: gratis
Derek - Voor later
Donderdag 23 Januari 2025
Start: 20u30
Stilzitten is niets voor Derek.
Tenzij met een gitaar op schoot.
Nog maar net een plaat uit met Derek & the Dirt.
Toch alweer klaar voor een try-out van een volledig elftal Nederlandstalige liedjes.
Met enkele gevestigde waarden uit zijn repertoire op het reservebankje.
Kom jij supporteren?
Inkom: gratis
BvBa Vandamme
West-Vlaamse kleinkunst
Donderdag 27 februari 2025
Start: 20u30
bvba Vandamme brengt een eigen repertoire van ongekunstelde West-Vlaamse kleinkunst.
Op 5 juni 2024 brachten zij hun debuutalbum Alabadine uit, dat zowel ingetogen als uitbundige nummers bevat over het leven, de liefde en het onderweg zijn – zowel in de wereld als in zichzelf.
Liedjesschrijver, zanger en snaarinstrumentalist Sam Vandamme wordt bijgestaan door vennoten Jens Denturck (klarinet, zang), Wannes Vandewiele (viool), Stijn Oyaert (accordeon) en Jozef Vanhaecke (gitaar, zang). Sinds het zomereinde versterkt Thomas Camerlynck (contrabas) de rangen.
Samen brengen zij luistermuziek voor een lach en een traan, met invloeden uit de (Vlaamse) volksmuziek, de kleinkunst en naderverwanten.
Alabadine is verkrijgbaar op zowel cd als vinyl.
Gratis inkom
Tot Zover Mijn Plan
Zaterdag 01 Maart 2025
Start: 20u30
Er was eens... een knappe prinses, een ontzettend aardige prins op het witte paard, een heks die wat roet in het eten strooit, maar op slinkse wijze van het toneel wordt verjaagd, feestgedruis, een koningswens, een voorts immer roze wolk want zij leefden nog lang en gelukkig Zo had het perfect kunnen gaan. Helaas! Dat was buiten het leven gerekend, dat af en toe flink wat stokken in de wielen steekt. Tot zover mijn plan een non-sprookje voor volwassenen een wel zeer persoonlijke voorstelling muziektheater met eigen tekst en muziek over een haperend lijf over de liefde over het leven.
Lien Vermeiren: Tekst en composities
Lien Vermeiren: Spel, zang, piano en accordeon.
Karen Vandenbranden: Zang en klarinet.
Kristel Smet: Viool
Carsten Geeurickx: Altviool
Mina Boel: Cello en zang
Katrijn Govaert: Regie
Reservatie:
Inkom: €10
Zilan & Lucie & Rusen & Bori
Zaterdag 22 Maart 2025
Start: 20u30
Ruşen Can Acet is een in Istanbul gevestigde muzikant, geluidstechnicus en muziekondernemer.
Hij begon op jonge leeftijd baglama en kabak kemane te spelen, en begon volksmuziek te spelen met zijn oom İbrahim Acet. Hij stond op het podium in verschillende landen. Hij nam ook deel aan het Ruhi Su Dostlar koor.
YouTube: https://youtube.com/@senkop_band?si=EYL3mroTvvZ95iw_
Zilan Hasret Yıldız is geboren in Istanboel,In 2014 verhuisde hij naar Izmir om wiskunde te studeren aan de Dokuz Eylül Universiteit.
In 2015 trad hij toe tot het Ahura Rhythm Ensemble. In het zelfde jaar begon haar actieve muziekleven, vervolgde haar studie gedurende 5 jaar en stapte over naar het Ege University Conservatorium.
Zilan is momenteel masterstudent, volgt haar opleiding en actieve muziekstudie bij Codarts in Nederland.
You tube https://www.youtube.com/watch?v=bFPQ_hrT5bc
Lucie Rosann Lelaurain is multi-instrumentalist ze combineert hedendaagse muziek met traditionele muziek en creëert filmische en moderne muziek, waardoor een verbinding ontstaat tussen wereldse melodieën en hedendaagse composities.
Lucie, die oorspronkelijk met muziek begon door klassieke fluit te spelen, hoorde over haar interesse in muziek uit het Midden-Oosten.
Haar muzikale identiteit werd gevormd door haar opleiding in de Franse traditionele muziek en haar vele reizen. Ze studeerde aan het Conservatorium van Toulouse.
Na haar muziekstudie besloot ze naar Turkije te gaan om de muziek van het Midden-Oosten te leren.
Na een opleidingsperiode van twee jaar, waarbij ze met veel meesters had gewerkt, keerde ze terug naar Europa, ging naar het Codarts Conservatorium en begon Turkse muziek te studeren. Lucie heeft net haar bachelorsdiploma behaald en volgt momenteel een masteropleiding.
You tube https://www.youtube.com/watch?v=wkFpqFz0TRkWebsite https://lucielelaurain.com/#Bio
Bori Mályi de Rotterdamse zanger en instrumentalist vestigt de aandacht op haar Hongaarse roots; Er is een stijl die oorspronkelijk gebaseerd is op de Hongaarse traditionele structuur en geïnspireerd is door de levendige klanken van de Balkan. Nu verdiept ze zich in de rijke muzikale tradities van het oostelijke Middellandse Zeegebied, waarbij ze zich vooral richt op Anatolische volksmuziek. Bori hervormt zichzelf door deze tijdloze klanken te verkennen met haar stem en instrumenten als baglama en luit.
Ruşen Can Acet (Kabak Kemane-Vokal)
Zilan Hasret Yıldız (Daf, Bendir-Vokal)
Lucie Rosann Lelaurain (Duduk, Flüt, Vokal)
Bori Mályi (Baglama, vokal)
Inkom: gratis