Agenda

Ierse Jamsessie

                                     Irish Jamsession

02/10/2018 / 20u30 Gratis/ Free

Al vanaf september 2010 zijn er in Muzikantenhuis eerste dinsdag van de maand ''Ierse Sessie ''. Iedereen mag meedoen en genieten van deze mooie sfeer.

Fristap

Vlaamse volksmuziek

04/10/2018 / 20:00 inkom/ € 10

20u00: Fristap
21u30: akoestische jamsessie (folk, bluegrass, Iers,... alles is mogelijk!)
inkom: 10 euro
Fristap is het man-met-gitaar project van Dieter Fierens. Hij heeft eens een relatie voor zijn ogen zien kapot gaan en is daardoor in een soort van zwart gat tussen een rots en een harde plaat terechtgekomen. Het Transland. Wat hij daar meemaakte en voelde heeft hij meteen opgeschreven en er een paar mooie akkoorden bij verzonnen.
De liedjes staan middenin de rijke traditie van Vlaamse volksmuziek. De teksten centraal, de begeleiding spaarzaam, maar verhalend en krachtig in zijn eenvoud. De muziek roept vergelijkingen op met Lieven Coppieters, Flip Kowlier of zelfs Urbanus.
Live is Fristap een trio. Wevende akoestische gitaren worden ondersteund door contrabas en bijgekleurd met zingende zaag en mondharmonica. Maar het verhaal komt eerst. Het wordt verteld vanuit een zelfgemaakt decor: de Fristap Kartoncaravan. Melancholie en humor in een vreemde mix...
Dieter Fierens (Fristap)
Laurens Joensen (Fay Lovsky, Yentl en De Boer,...)
Henrik Holm (Vals Plat, The Tennessee Studs,...)

Merve Nur & Mustafa Avsar

Turkse volksmuziek

05/10/2018 / 21:00 Gratis/Free 

Mustafa Avsar heeft reeds een aantal projecten op zijn palmares, zoals de CD 'Deze Stad'met o.a. Willem Vermandere, muziektheatervoorstelling 'Nen Turken Kaba'met Luk de Bruycker en in het kader van 50 jaar migratieCD 'K Zou zo gere willen leven' in vijf verschillende taal gezongen door Patrick Riguelle, Daithi Rua, Paloma Samber...Zoals in vorige projecten werkt Mustafa Avsar ook al jaren samen met deze Gentse artiesten met Turkse origine....Nu komen ze op podium met jonge zangeres Merve Nur, het repertuaar bevat nu uit zijn eigen nummers en traditionele Turkse liederen. 

Mustafa Avsar (Zang,baglama) 

Merve Nur (Zang)

Mehmet Karatas (Gitaar)

Murtaza Battal (Clarinet)

Ashley Heath

country-folk Americana

11/10/2018 / 21:00 Gratis/Free

Ashley Heath heeft een missie opgezet om met zoveel mogelijk mensen contact te leggen via liedjes. Het is haar stem die je verrast, helder en krachtig. De zang van Heath is beschreven als krachtig en fluwelig met bluesy-tonen, en een klein beetje country voegt de unieke en authentieke draai aan haar geluid toe. Heath bracht in mei 2016 haar eerste album "A Different Stream" uit en bracht in april 2018 het Sophomore-album "Where Hope Never Dies" uit met band AH & HH. Heath tourde regionaal en heeft zelfs voet aan wal gezet in haar eerste nationale tournee in november 2018 locaties van Asheville, NC naar Los Angeles, CA.

www.ashleyheathmusic.com

Mustafa SIKI

Arabesk

12/10/2018 / 21:00 Gratis/Free 

Mustafa SIKI is een Turkse muzikant die traditionele Anatolische volksmuziek en Arabesk zingt. 

Mustafa SIKI (zang)  Mustafa Tekir (zang & baglama), Mehmet Karats (gitaar), Murtaza Battal (Klarinet) 

Zweedse Jamsessie

                                  Swedish jamsession

16/10/2018 20:30 Gratis/ Free

Liefhebbers van Zweedse folk, ook dit jaar zal er weer ELKE DERDE DINSDAG van de maand Zweedse sessie zijn in het Muzikantenhuis.We beginnen om 21u met een korte TLS waarin we enkele tunes aangeleerd krijgen, met daarna een jamsessie tot ... ja, tot wie weet hoe laat?!

Haal uw viool, nyckelharpa, säckpipa, accordeon, sälgflöjt, saxofoon, gitaar, mandola, .... uit de kast en kom mee jammen

polska, shottish, vals, slängpolska, marsch, halling, springlek,,hambo, ... noem maar op (maar noem vooral polska op :-)

Klezmer Jamsessie

Klezmer session

17/10/2018 / 21:00 Gratis/Free

"Klezmer Jamsessie" in het Muzikantenhuis onder begeleiding van Nicolaas Cottenie.

Elke maand derde woensdag avond.
Helemaal gratis....

Lien Schoeters

Singer-Songwriter

18/10/2018 / 21:00 Gratis/Free

Lien Schoeters is in Mechelen langzaam maar zeker en volkomen terecht aan het uitgroeien tot een begrip. Met een prachtig stemgeluid, knap pianospel en liedjes die stuk voor stuk popparels genoemd kunnen worden als absolute troeven.

Lien Schoeters (gitaar, zang)
Rik Lenaerts (bas)

 

Ülkü Dursun & Mustafa Tekir

Turkse volksmuziek

19/10/2018 / 21:00 Gratis/Free 

Mustafa tekir is een jonge talent saz speler en zanger muzikant uit Groep TINI bestaat uit Gentse volksmuzikanten die traditionele Anatolische volksmuziek spelen, hij is op gegroeid met zijn muziek in het Muzikantenhuis. nu delen ze podium met prachtige stem Ülkû Dursun (zangeres) 

Mustafa Tekir ( Zang , saz )

Ülkû Dursun (Zangeres)

Mehmed Karatas ( Gitaar )

Murtaza Battal ( Clarinet)

Bluegrass & Oldtime jam

Jamsession

23/10/2018 / 20:30 Gratis/Free

Op de 4 de dinsdag van elke maand worden traditioneel de gitaren, banjo's, violen, mandolines en contrabassen* bovengehaald in Het Muzikantenhuis. Op de Bluegrass & Oldtime jam wordt - uiteraard - bluegrass & oldtime muziek gespeeld maar ook folk, country, cajun, americana, blues ... en alles daar tussenin.
Iedereen is welkom, zowel om te spelen als om te luisteren. Muzikanten brengen hun instrument mee en eventueel de akkoorden van nummers die ze willen spelen. Zangers en zangeressen zijn ook meer dan welkom!
De sfeer is ongedwongen, bedoeling is vooral om te genieten van het samen muziek maken.
De toegang is gratis.
* En dulcimers, autoharpen, wasborden, tin whistles, mondharmonica's, accordeons, concertina's ...

An-Sofie Noppe

Singer- Songwriter

25/10/2018 / 21:00 Gratis/Free

Op 11-jarige leeftijd ontdekte An-Sofie haar passie voor het zingen en mocht ze mee op stage met de Tsjechische zangeres Iva Bittova. Daar zette ze haar eerste stappen op grote podia als die van Stadsschouwburg Hasselt, Kunstencentrum Vooruit, De Minard, Oorsmeer Gent en Big Bang Brussel. In die tijd ontstond Sidus, een a capella trio met Grietkin Deroo, Trui Chielens en An-Sofie Noppe, waar ze in contact kwam met een leven van optreden. Sidus is te horen op verschillende verzamelcd's, zoals Azo hezeid, azo hezoeng'n (West-Vlaamse dialectencd) en Jong Folk Fars (verzamelcd met jonge folkgroepen). Omdat ze haar ABC vocabularium wou uitbreiden trok ze in het middelbaar naar het charmante Gent om er Woordkunst-Drama te studeren. En omdat er toen helemaal geen houden meer was aan An-Sofie werd ze ook nog eens een muzikale duizendpoot. U weet wel, dat soort dat naast klarinet, sopraansax en gitaar ook nog eens een ukulele en een klokkenspel bezit. Broodje Brussel, De Roma Antwerpen, Festival Dranouter, Folkfestival Labadoux, Razmataz (Nederland) stadsparkconcerten, huiskamerconcerten... met Le Vélo Vert doorkruiste ze van maart 2006 tot eind december 2012 het hele land en zelfs verder. Ook zijn hun singles (oa Rode Schoenen en Tijger) regelmatig te horen geweest op Radio 1 en Radio 2.

Daarnaast zong ze ook de backings in bij Sois Belle en Eva De Roovere (op de cd De Jager), geeft ze muzikale wandelingen en zingt ze regelmatig jazzy mee met het Poperingse Pebblehead Jam. Ze zong kinderliedjes in voor uitgeverijen als Golden River Music ("De Liedbanaan") en Averbode ("Sterretjes aan de hemel") en vertolkt de stem van Mol in "Mol en Beer", een animatiefilm van uitgeverij Die Keure.

Als kers op de taart werd ze in april 2012 de winnaar van De Muziekklas van Radio 2 in het genre kleinkunst en nu focust ze zich eigen liedjes. Kleine liedjes over flamingo's, mandarijnen, opa's, vrije vogels, kleine zussen ... Haar eerste singles, Peperkoeken hart, Vogelvrij en Sprookje, worden zeer gesmaakt bij de nationale en regionale radio's.

Taner Bicer

Turkse volksmuziek

226/10/2018 / 21:00 Gratis/Free

Taner Bicer is een muzikant uit Groep TINI bestaat uit Gentse volksmuzikanten die traditionele Anatolische volksmuziek spelen. Deze keer komt hij met zijn eigen repertoire.

Taner Bicer (zang) Mustafa Tekir (zang & baglama), Mehmet Karatas (gitaar), Murtaza Battal (Klarinet)