Agenda

Ierse Jamsessie

Irish Jamsession

02/04/2019 / 20u30 Gratis/ Free

Al vanaf september 2010 zijn er in Muzikantenhuis eerste dinsdag van de maand ''Ierse Sessie, Iedereen mag meedoen en genieten van deze mooie sfeer. 

FolkCon Sessions

Ethno & Wereldmuziek

11/04/2019 / 20:00 Gratis/Free

We starten als Muzikantenhuis met nieuwe TLS (Tune Learning Session) 2de en 4de donderdagen van de maand.

Wat is er leuker dan samen muziek te spelen?
FolkCon is een intercultureel ensemble dat folk- en wereldmuziek speelt en staat open voor iedereen die graag muziek maakt.
De muziek wordt aangebracht door de muzikanten zelf. Melodieën en liederen worden op gehoor aangeleerd. Na deze workshops is er de mogelijkheid om samen te jammen.
Door samen te musiceren, ontstaat er verbinding tussen de muzikanten en culturen!

Zweedse Jamsessie

Zweedse Session

16/04/2019 / 21:00 Gratis/Free

Liefhebbers van Zweedse folk,
ELKE DERDE DINSDAG van de maand Zweedse sessie zijn in het Muzikantenhuis.
We beginnen om 21u met een korte TLS waarin we enkele tunes aangeleerd krijgen, met daarna een jamsessie tot ... ja, tot wie weet hoe laat?!
Haal uw viool, nyckelharpa, säckpipa, accordeon, sälgflöjt, saxofoon, gitaar, mandola, .... uit de kast en kom mee jammenpolska, shottish, vals, slängpolska, marsch, halling, springlek,,hambo, ... noem maar op (maar noem vooral polska op :-)

Linde

Singer-songwriter

18/04/2019 / 21:00 Gratis/Free  

Linde speelt neofolk/babypunk met wereldse invloeden. Geruggensteund door gitarist Jeroen Huyzentruyt, zoekt ze met haar aparte stemgeluid intuïtief onverwachte plekken op. In het voorjaar van 2018 brachten ze een EP met Mongools geïnspireerde muziek uit, een eerste etappe van wat een kleurrijke ontdekkingsreis belooft te worden.

In 2017 door Playright verkozen tot 'Muzikante Van Het Jaar' en bekroond met de 2e plaats in de finale van Rockvonk in Het Depot, waar ze sinds 2018 'artist in residence' zijn. Daarnaast hebben ze ook de eer gehad om het podium te mogen delen met Steven De Bruyn, Marble Sounds en Portland. In de zomer van 2018 hebben ze op Festival Dranouter het podium van De Voute geopend.

Spotify: https://spoti.fi/2DK8KUs

Facebook: https://www.facebook.com/lindemusic
Soundcloud: https://soundcloud.com/officiallindemusic
Vibe: https://vi.be/linde

Groep TINI

Turkse volksmuziek

19/04/2019 / 21:00 Gratis/Free

Groep Tını brengt een programma met traditionele Antatolische volksmuziek. Grup Tını bestaat uit Gentse volksmuzikanten met Turkse roots. Deze Gentse muzikanten met Turkse roots spelen aangrijpende liederen uit de traditionele Anatolische volksmuziek.

Groep Tini (opgericht in 2006) doorgaans aan het werk zien als huisorkest in het Gentse 'Muzikantenhuis'

Mustafa Avsar (vocals & baglama)
Murtaza Battal (Clarinet)

Mustafa Tekir (vocals & baglama)

Taner Bicer (zang & percussion)
Mehmed Karatas (guitar)

Bluegrass & Oldtime jam

Jam Session

23/04/2019 / 20:00 Gratis/Free

Op elke maand 4de dinsdag worden traditioneel de gitaren, banjo's, violen, mandolines en contrabassen* bovengehaald in Het Muzikantenhuis. Op de Bluegrass & Oldtime jam wordt - uiteraard - bluegrass & oldtime muziek gespeeld maar ook folk, country, cajun, americana, blues ... en alles daar tussenin.
Iedereen is welkom, zowel om te spelen als om te luisteren. Muzikanten brengen hun instrument mee en eventueel de akkoorden van nummers die ze willen spelen. Zangers en zangeressen zijn ook meer dan welkom!
De sfeer is ongedwongen, bedoeling is vooral om te genieten van het samen muziek maken.
De toegang is gratis.
* En dulcimers, autoharpen, wasborden, tin whistles, mondharmonica's, accordeons, concertina's ..

Groep TINI

Özge Öz & Yasar Erdogan 

optreden in De Centrale

30/04/2019 / 20:00 Inkom; € 13 

Voor het 10de jaar op rij al - wat vliegt de tijd - zorgt Grup Tını voor een avondvullend muzikaal programma in de Turbinezaal van De Centrale. Grup Tını brengt een programma met traditionele Anatolische volksmuziek. Ook tijdens deze jubileum- editie staan er speciale gasten op het podium. Mustafa Avsar (zang, cura & bağlama), Mustafa Tekir (zang & bağlama) Merve Nur (zang), Mehmed Karatas (gitaar), Pros Prima Nocta (percussie), Arif Arif (keyboard) Taner Bicer (zang) & Murtaza (klarinet) met als special guests Özge Öz Erdogan (zangeres bij de band Ahuzar) en Yasar Erdogan (percussionist bij Ahuzar).

Richie Ros

Irish Singer-songwriter

02/05/2019 / 21:00 Gratis/Free  

Richie Ros is een Ierse singer songwriter.
Hij groeide op in de pleegzorg, en om deze emotionele rollercoaster te verwerken zocht hij als kind de vlucht in zijn fantasiewereld en muziek. Deze verwarrende periode maakten hem tot de man die hij nu is, hij vocht zijn weg in het leven en vond zijn rust in muziek. Toen hij de juiste manager vond en zo zijn eerste cd Odyssey kon uitgeven voelde hij zich voor de eerste keer compleet in zijn leven en bouwde hij zo verder aan zijn carrière als singer songwriter.

https://youtu.be/x4ytCdJV0_w