Agenda

Ierse Jamsessie 

Dinsdag 02 April

Start: 20u30

Al vanaf september 2010 zijn er in Muzikantenhuis eerste dinsdag van de maand ''Ierse Sessie, Iedereen mag meedoen en genieten van deze mooie sfeer.


Inkom: gratis 

Balkan Jamsessie

Woensdag 03 April

Start: 20u30

Een nieuwe jam sessie in het Muzikantenhuis.... 

Kom je mee jammen? Breng je favoriete tune mee!  

Klezmer Jamsessie

Woensdag 17 April

Start: 20u30

Zin om het muzikale beest in jezelf los te laten? Kom dan eens met je instrument en kraak een andere noot. Speel of zing in een gevarieerde bezetting met muzikanten samen eens een Hora, een Bulgar een Kolomeyke, een Nign en nog veel meer ......
Elke 3de woensdag van de maand leren we 1 of 2 klezmertunes aan en spelen verder bekende en minder bekende klezmerdeuntjes. Kom gerust eens luisteren of meedoen! 

Inkom: Gratis  

Bluegrass jamsessie 

Dinsdag 23  April

Start: 20u30

Op elke maand 4de dinsdag worden traditioneel de gitaren, banjo's, violen, mandolines en contrabassen* bovengehaald in Het Muzikantenhuis. Op de Bluegrass & Oldtime jam wordt - uiteraard - bluegrass & oldtime muziek gespeeld maar ook folk, country, cajun, americana, blues ... en alles daar tussenin.
Iedereen is welkom, zowel om te spelen als om te luisteren. Muzikanten brengen hun instrument mee en eventueel de akkoorden van nummers die ze willen spelen. Zangers en zangeressen zijn ook meer dan welkom!
De sfeer is ongedwongen, bedoeling is vooral om te genieten van het samen muziek maken.
De toegang is gratis.
* En dulcimers, autoharpen, wasborden, tin whistles, mondharmonica's, accordeons, concertina's ...


Inkom: gratis 

Ht Roberts

Vrijdag 19 juli

Start: 20u

Na 15 platen en 25 jaar schrijven en zingen in het engels, en even lang opboksen tegen het etiket 'americana', is het tijd voor verandering.

Want Ht Roberts maakt geen americana: hij maakt muziek van hier, over hier.

En dat kan dus eigenlijk het best in de taal van hier.

Het AN ligt voor zijn soort nummers wat moeilijk en het ligt ook niet lekker in de mond.

Maar het Gents werkt wonderwel.

Dus: "introducing.... (tromgeroffel): Mance Robert"

Achter De Wind is een volledig in het Gents gezongen programma. Eigen songs, volledig in de lijn van wat je van Ht Roberts verwacht maar dan in het Gents.Verwacht dus geen kolder of goedkoop met een paar typische woorden en uitdrukkingen strooien, maar volwaardige nummers, over de liefde en over spijt, zich afspelend in het toen en het nu...

Het voelt voor een jongen van de Brugse Puurte als thuiskomen.

Inkom: Gratis

Mostly Owl

Zaterdag 20 juli

Start: 14u

Mostly Owl is een trio opgericht door David Van Ransbeeck en Gabor Humble na enkele jamsessies in het Muzikantenhuis in Gent. Ze nodigden bassist Luc Van der Stock uit, die vroeger al met Gabor samenwerkte in groepen zoals Humble Grumble en Follia!. David en Gabor begonnen als duo begin 2017 met shows in Hongarije en Roemenië. Het repertoire bestond uit traditionele volksmuziek uit Bulgarije, Turkije en Hongarije, gekruid met eigen composities en Gypsy jazz. Nu werken ze als trio aan nieuw materiaal, geïnspireerd door de Hongaarse groep Kolinda en de Tsjechische groep Jablkon. Mostly Owl kan zeker een alternatief Folktrio genoemd worden. Ze belichamen de kleurrijke muzikale kwaliteiten van Gent, waar talrijke muzikanten van over de hele wereld bijdragen aan de lokale muziekscene.
David Van Ransbeeck; vioolGabor Humble; gitaar, zangLuc Van der Stock; Bas gitaar


Inkom: Gratis

Zeynel Demir & vriends

Zaterdag 20 juli

Start: 20u

Zeynel Demir, geboren in Erzurum (Turkije) is een bağlama-artiest, componist, producent en docent. Hij groeide op in een muzikale familie en begon op jonge leeftijd met het spelen van bağlama. Hij studeerde af aan het Conservatorium Ege University van Izmir en geeft daar sinds 1995 bağlama-les. Naast docent is hij werkzaam als muziekregisseur, bağlama-artiest en solist op verschillende evenementen en internationale volksmuziek- en dansfestivals in landen als Venezuela, Argentinië, Mexico, Chili, Brazilië, België, Hongarije, Italië, Engeland en Zwitserland.Hij ontving meerdere keren prijzen waaronder het EU Turkish Folk Music Ensemble en de Interuniversitaire THM Choir-competities. Daarnaast is hij de muziekregisseur en producent van verschillende bekende dansgroepen zoals Night of the Sultans en Anadolu Güneşi.Grup Mecaz, bestaande uit docenten en afgestudeerden van het Ege University, werd opgericht in 1998 en hij maakte als zanger en bağlama-artiest deel uit van deze groep. Grup Mecaz heeft in totaal drie albums: Yalelli, Derun en Heybe.

Performansları: https://www.youtube.com/watch?v=uAjIPG8hJ-AZeynel demir: Baglama, zangAydin Isler: Gitaar


Inkom: Gratis

Hop Simone

Zondag 21 juli

Start: 14u

Hanneke Oosterlijnck ('Just Hannah') was amper 3 maand,

toen haar grootmoeder, Simonne Verhelst (°1925 - †1987) overleed. Simonne werd geboren in Tryon (North Carolina) en kwam uit een gezin met 8 kinderen. Ze begon haar carrière in de plaatselijke kerk. Daar kwamen ook haar bijzondere talenten achter de piano naar voren. Haar grootste hit scoorde ze in 1958 met 'My baby just cares for me'. Daarmee stond ze 9 weken op nummer één in de Amerikaanse Hitparade. In 1971 verliet Simonne de Verenigde Staten na onenigheid met managers, platenmaatschappijen en de belastingdienst. Ze vestigde zich in de Sint-Amandswijk in het West-Vlaamse Ingelmunster alwaar ze regelmatig optrad in café de fagot. In 1987, 3 maand na de geboorte van Hanneke Oosterlijnck, haar jongste kleindochter, overleed ze... Als eerbetoon stellen we jullie met trots voor: Hop Simone een band die mensen in beweging brengt, zowel fysiek als emotioneel. Naast een dansbaar repertoire, brengt de band ook een luisterprogramma.

De nummers variëren van standards over popsongs tot muziek van de laatste jaren, dit alles verpakt in een jazz-jasje.

Hanne Oosterlijnck: zang 

Quinten De Vlaeminck: bas 

Jan Van Steenbrugge: piano


Inkom: gratis

Les Invités

Zondag 21 juli

Start: 20u

Met veel passie en virtuositeit brengen Les Invités hun favoriete artiesten uit de Franse muziek van de jaren '50 tot vandaag samen in een uniek programma dat niemand onberoerd zal laten. Bekende en minder bekende parels van Georges Brassens, Moustaki, Bourvil, Joe Dassin, Brel, Gainsbourg, Dutronc, Trenet, ZAZ, Axelle Red, France Gall, Françoise Hardy, Bécaud, Renaud, Henri Salvador, Adamo en vele andere onsterfelijken wisselen af met authentieke Franse musette en leuke verhalen over de liedjes tussendoor. Een aanrader voor muzikale fijnproevers : zon, sfeer en kippenvel gegarandeerd!Les Invités waren te gast bij o.a. Airbag Festival Brugge, Gentse Feesten (Trefpuntfestival), Le Méridien Etoile Paris, Pllek Amsterdam, l'Accordéon moi j'aime Tournai, Labadoux Festival, Zwarte Doos Neerpelt, Folk Dranouter... Deze vier rasmuzikanten uit conservatorium Gent-Kortrijk zijn actief in diverse muzikale projecten maar delen een passie voor de geweldige ziel van de Franse muziek.

 Elke De Meester - Accordéon, piano, percussion, chant
Joachim Wannyn - Guitares, chant, piano
Quinten De Vlaeminck - Contrebasse, chant
Jan Van Steenbrugge - Percussion


Inkom: gratis 

ELENI NELDË

Zondag 22 juli

Start: 20u

ELENI NELDË of 2 Sterren, zijn twee dames die de handen in elkaar slaan om een muzikale demonstratie te geven van inheemse medicijn liederen. Eigen geschreven liederen worden aan het repertoire toegevoegd in het Spaans, Vlaams, Nahuatl, Engels in combinatie met oerklanken.Allen welkom dit muzikaal ritueel!
Muzikanten; Osiris Rosie, Fee Tje en Arne


Inkom: Gratis 

Johannes Wannyn Duo 

Woensdag 24 juli

Start: 20u

Johannes Wannyn Duo (Nederlandstalig/ kleinkunst) Johannas brengt de grote en kleine verhalen van het leven, verwerkt in herkenbare en poëtische liedjesteksten, met fijne kwinkslagen. Met zijn eigen nummers en veel gevoel laat Johannes je moeiteloos lachen en huilen tegelijk. 

Johannes Wanneyn: Gitaar, zang

Willem De Deygere: Gitaar

Inkom: Gratis  

Déjà Vu

Donderdag 25 juli

Start: 20u

Woodstock 1969. Crosby, Stills, Nash & Young debuteren voor 400.000 toeschouwers!

Elk had zijn sporen reeds verdiend in bands als: The Byrds, The Hollies, Buffalo Springfield, … maar de som van deze vier gaat naar 'the next level'. Een superformatie is geboren.

Stuk voor stuk zijn ze steengoede songwriters en virtuoze gitaristen, maar vooral hun eigenzinnige en harmonieuze samenzang kenmerkt de groep.

In 1970 kwam met 'Déjà Vu' de echte debuutplaat van CSN&Y, die meteen succes scoorde. Nadien volgde een turbulente en rijkgevulde muzikale carrière. Vandaag spelen ze (helaas) niet meer samen.

Vanuit een gedeelde passie voor harmonie brengt het trio Elly Aerden, Maarten Decombel en Jan Van Rossem deze superformatie weer tot leven met een greep uit de bekendste nummers uit hun rijke repertoire. De songs worden in een mooie, akoestische set uitgekleed en gebracht in een eigen interpretatie en arrangement, niet in het Engels, maar in een eigentijdse hertaling!

Déjà Vu? Misschien heb je deze drie folktoppers al gezien, maar zeker nog nooit zo gehoord!

En wie weet, als je je ogen sluit, hoor je de stemmen wel van CSN&Y…

Elly Aerden: zang, bas – www.eleonor.be

Maarten Decombel: zang, gitaar, mandoline – www.maartendecombel.com

Jan Van Rossem: zang, gitaar – www.jan-van-rossem.be


Inkom: Gratis   

Lies & Jeroen

Vrijdag 26 juli

Start: 20u.

Lies Van Camp & Jeroen Knapen werken als duo al een tijdje aan een repertoire van eigen Nederlandstalige luisterliedjes. Heerlijke
samenzang brengt het repertoire terug naar de essentie van het kleinkunst-genre. Hun EP 'Alles heeft z'n tijd' kreeg uit België én Nederland lovende kritieken.

"Een bewonderenswaardige gooi naar de essentie van de kleinkunst," kopt FOLK magazine. Ook New Folk Sounds in Nederland is onder de indruk: "De samenzang klinkt bijzonder hecht".

Lies Van Camp: zang, gitaar

Jeroen Knapen: zang, gitaar


Inkom: Gratis    

Merve Akyıldız

Zaterdag 27 juli

Start: 20u

Merve Akyıldız een onvergetelijke muzikale ervaring op het podium. Met Merve's meesterschap op de piano en haar vocale talent, zal deze bijzondere avond de luisteraars meeslepen in een sfeer van opwinding. Geïnspireerd door haar Macedonische roots, zal Merve traditionele volksliederen vloeiend interpreteren en haar eigen composities gebruiken om een emotionele reis te creëren. Deze indrukwekkende uitvoering zal zowel opwindende  Kom en maak deel uit van dit unieke muzikale avontuur, en geniet samen van gedeelde emoties!

Merve Akyıldız: piano, zang

https://youtu.be/93cReOREoRU?si=rfvl4TgyAN-7TaEM

https://youtu.be/bJc6WidM5bg?si=EoGjPSqwDvK-49mo

Inkom: Gratis    

People in Houses

Zondag 28 juli

Start: 14u

People in Houses zijn drie songwriters, drie zangers, drie multi-instrumentalisten. Drie paar ogen en oren die de wereld aanschouwen en drie paar handen die verhalen vlechten. Akoestisch en direct. Voor liefhebbers van de harmonieën van Crosby, Stills and Nash, de ritmiek en observatie van Paul Simon, de lyriek van Leonard Cohen, de ruwe eerlijkheid van Neil Young.

Merijn Landuyt: zang, gitaar 

Johannes Wannyn: zang, gitaar, mandoline 

Koen Eeckhout: zang, trompet, eufonium  

Kathleen Vandenhoudt & Luiz Màeguez

Zondag 28 juli

Start: 20u

Bluebird Kathleen Vandenhoudt (Billy & Bloomfish) geflankeerd door Luiz Màrquez (The Rielemans Family, Mezcal) brengt songs geschreven met een ijzersterke pen, gemarineerd in een heerlijke saus van country, americana, blues en rootsmuziek. Ver weg van kapsones en zonder compromissen doodeerlijk met een goede dosis zelfrelativering. Onder de noemer 'less is more' en met het brevet van een oerdegelijke live-reputatie wordt dit gegarandeerd een avond vol van goodvibes, grain en fond.


Inkom: Gratis